Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 11.06.2019 07:49:50

OB TEM BOSTE ZAJOKALI! Čustveni veliki JUNAK Slovenije po tekmi RAZNEŽIL VSE! Zmago je posvetil ...

Martin Metelko
Slovenija je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prvič zmagala.

In kakšna zmaga je to bila! Če so bili na prvih treh tekmah v svoji kvalifikacijski skupini Slovenci še nekoliko zadržani in so si po dveh zaporednih remijih (na gostovanju pri Izraelu in na domači tekmi proti Severni Makedoniji) privoščili poraz v Celovcu proti Avstriji, je bilo na tretjem gostovanju povsem drugače.

Slovenija je dominirala od prve minute, v razmaku petih minut pa si je proti zelo skromni zasedbi, ki jo s klopi vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, zagotovila zanesljivo zmago. Glavni junak je bil Domen Črnigoj, ki je v 24. in 27. minuti dvakrat udaril, zabil svoj prvi in tudi drugi zadetek za reprezentanco, nato pa je v 29. minuti izsilil še najstrožjo kazen, ki jo je v zadetek spremenil včeraj znova fantastični Josip Iličić.

crnigoj
Do konca tekme se je latvijska mreža zatresla še dvakrat, za končnih izjemnih 5:0 Slovenije, ki je tako dosegla zares dolgo pričakovano zmago. Po tekmi v Rigi se je odvalil kamen od srca slehernemu slovenskemu reprezentantu, tudi junaku Domnu Črnigoju, ki je zmago posvetil nekomu prav posebnemu - Igorju Benedejčiču. Pomočniku Matjaža Keka, ki ga je pred nekaj dnevi zadela možganska kap in zdaj okreva. Benedejčič je pred tekmo z Avstrijo slovenskim reprezentantom ekskluzivno preko našega časnika Ekipa SN in naše spletne strani zaželel srečo v Celovcu. Tam Slovenija ni bila uspešna, je pa bila zato v Rigi. In Črnigoj je bil z mislimi takoj pri Benedejčiču.

"Gola posvečam 'Benetu'. Dobro ga poznam in mu želim, da bi kar najhitreje okreval. Igor, to je zate!" je v čustvenem nagovoru dejal strelec dveh slovenskih zadetkov. In raznežil vse.

Članki iz rubrike