Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.06.2019 23:07:10

Portugalci zmagovalci premierne evropske lige narodov

Reuters
Nogometaši Portugalske so zmagovalci premierne evropske lige narodov. V finalu v Portu so premagali Nizozemsko z 1:0 (0:0). V tekmi za tretje mesto v Guimaraesu so Angleži po streljanju enajstmetrovk premagali Švicarje s 6:5.

Portugalski nogometaši so pred domačimi gledalci v Portu kot prvi v zgodovini osvojili evropsko ligo narodov. Svoj niz nepremaganosti na domačem terenu so podaljšali na 14 tekem, za to pa se morajo zahvaliti Goncalu Guedesu, ki je edini gol na tekmi dosegel v 60. minuti.


Portugalci so bili skozi celotno tekmo bolj nevarni. V 12. minuti je Bernardo Silva iz kota podal do Bruna Fernandesa, ta pa je z roba kazenskega prostora udaril proti golu, a naravnost v Jasperja Cillessena, ki je danes petdesetič stal v golu Nizozemske.

Po slabe pol ure so Portugalci močno pritisnili na gol Nizozemcev. Najprej je v 28. minuti do strela z glavo prišel Jose Fonte, v 30. Fernandes, obakrat je bil na mestu Cillessen. V 36. minuti je protinapad domačinov zaključil Ferandes, a meril preveč v levo. Isti igralec je bil premalo natančen tudi v 38. minuti, v 41. minuti pa je Ronaldo žogo poslal naravnost v naročje nizozemskega vratarja.

Po osmih minutah drugega polčasa je bilo vroče v nizozemskem kazenskem prostoru, ko sta pred golom iskala prostor za strel oba branilca Portugalske Fonte in Dias, ki pa sta si bila v napoto, zato prave nevarnosti ni bilo.

V 57. minuti je moral posredovati Rui Patricio, saj je po podaji Memphisa Depaya z leve strani izbijanje Fonteja letelo v smeri portugalskega gola.

Tri minute kasneje pa so Portugalci prišli do zasluženega gola. Bernardo Silva je podal nazaj proti Goncalu Guedes, ki je z roba kazenskega prostora natančno udaril, Cillessen pa je ob tem slabo posredoval.

V 65. minuti je najlepšo priložnost Nizozemcev zapravil Depay, ki je prišel do strela z glavo, izkazal pa se je Rui Patricio. V 80. minuti je bil znova nevaren Fernandes, ki pa je meril preveč v Cillessena. Dve minuti kasneje je moral žogo v kot odbiti Patricio, po njem pa je do strela prišel še rezervist Luuk de Jong.

Portugalska - Nizozemska  1:0 (0:0)

Porto - Stadion Dragao, sodniki: Undiano Mallenco, Alonso in Yuste (vsi Španija).
Strelec: 1:0 Guedes (60.).

Portugalska: Rui Patricio, Dias, Guerreiro, Fonte, Ronaldo, Bernardo Silva, Danilo, Carvalho (od 93. Neves), Fernandes (od 82. Moutinho), Guedes (od 75. Rafa), Semedo.

Nizozemska: Cillessen, De Ligt, van Dijk, Bergwijn (od 60. van de Beek), Wijnaldum, Babel (od 46. Promes), Depay, De Roon (od 81. L. de Jong), Blind, F. de Jong, Dumfries.

Rumena kartona: Dumfries, van Dijk.

Rdeč kartoni: -

Članki iz rubrike