Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.06.2019 00:08:02

Svetovni prvaki PORAŽENI v Turčiji, podprvaki premagali Wales

Reuters
V t retjem krogu kvalifikacij za Euro 2020 so svetovni prvaki Francozi v Turčiji izgubili z 0:2, medtem ko so podprvaki Hrvati premagali Wales z 2:1 in se po marčevskem porazu na Madžarskem znova vrnili v boj za vrh lestvice v skupini E.

Z 2:0 je Nemčija zmagala v Belorusiji, Italija pa je s 3:0 slavila v Grčiji. Za azzurre so zadeli Nicolo Barella (23), Lorenzo Insigne (30.) in Leonardo Bonucci (33.). Naši zahodni sosedi so na čelu skupine J z devetimi točkami, Nemci - zadela sta Leroy Sane (13.) in Marco Reus (62.) - pa so v skupini C dobili oba dosedanja dvoboja.

Za prvo zmago Turkov nad Francijo po štirih porazih sta zadela Kaan Ayhan (30.) in Cengiz Ünder (40.). Turčija je v skupini H po treh tekmah edina še brez izgubljene točke, s po šestimi sledita Francija in Islandija.

Slednja je z 1:0 premagala Albanijo, za domače je zadel Johann Berg Gudmundsson (22.), z 1:0 pa se je končala tudi tretja tekma skupine H, ko je Igor Armas že v osmi minuti poskrbel, da je Moldavija, ki je igrala lep del tekme brez enega igralca, ugnala Andoro.


V Osijeku je oba gola zabil Ivan Perišić, le da so prvega v 17. minuti nato pripisali kot avtogol Jamesu Lawrenceu. Član Interja je na 2:0 povišal 48. minuti po napaki gostujoče obrambe. Rezervist David Brooks je za Wales zadel v 78. minuti. Tako kot Hrvaška ima šest točk tudi Madžarska, ki je v Azerbajdžanu zmagala s 3:1, pod dva zadetka pa se je podpisall v Nemčiji rojeni Willi Orban.

V 25. minuti je Estonijo v dvoboju s Severno Irsko v vodstvo popeljal znanec s slovenskih zelenic Konstantin Vasiljev, ki je pred desetletjem igral za Nafto in Koper. Toda Conor Washington v 78. minuti in dve minuti pozneje rezervist Josh Magennis sta poskrbela, da je Severna Irska zadržala stoodstotni izkupiček v skupini C.

Rusija se je v skupini I doma znesla nad San Marinom, za 9:0 je kapetan Artem Džjuba zadel štirikrat. Vodijo Belgijci, ki so s 3:0 odpravili Kazahstan in imajo devet točk. S šestimi sledita Rusija in Škotska, ki je z 2:1 premagala Ciper.

Finska je prav tako pred svojimi gledalci z 2:0 ugnala Bosno in Hercegovino, v drugem polčasu je dvakrat zadel Teemu Pukki. V skupini J je Armenija že po 18 minutah vodila z 2:0 in nato s 3:0 ugnala Liechtenstein.

Članki iz rubrike