stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 19.03.2019 19:19:22

Ve se, kdo je NAJVEČJA ZVEZDA! Kar je doživel v Izraelu, presenetilo celo Jana Oblaka (foto)

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca je pred kratkim pripotovala v Izrael, kjer jo čaka pomembna preizkušnja v boju za vozovnico za Euro 2020.

Nasproti četi Matjaža Keka bo kot rečeno stal Izrael, ki si od skupine G obetajo prvi nastop na velikem tekmovanju. Slovenija kakopak cilja na četrto veliko tekmovanje. 

Je pa bilo zanimivo ob prihodu v Izrael, kjer je slovensko reprezentanco pričakala kar velika skupina tamkajšnjih navijačev. Ni šlo za vohune, so pa čakali prvega zvezdnika slovenske izbrane vrste Jana Oblaka. In nekaterim je z njim celo uspelo dobiti fotografijo, ki jo je ovekovečil tudi naš novinar v sveti deželi. 

Jasno je torej, kdo je prvi zvezdnik reprezentance, ki se bo v Haifi borila za tri točke, s katerimi bi sanjsko začeli nov kvalifikacijski cikel. 

DOLGA POT DO IZRAELA
Slovenci so se na pot podali po vsega enem pravem treningu, še eden jih čaka v sredo popoldne oziroma zvečer na samem stadionu v Haifi.


V četrtek bo marsikaj odvisno tudi od napada, v katerem bi pomembno vlogo lahko igral Robert Berić, ki je konec tedna zadel za svoj St. Etienne. "Forma je kar dobra, zadnji dve tekmi sem igral od začetka, tako da sem fizično v redu. Upam pa, da bom nadaljeval v tem ritmu tudi v četrtek," je dejal Berić, ki že ima izkušnje z gostovanji v Izraelu.

"Poznam Izrael, ker sem tam igral že pred dvema letoma s St. Etiennom. Vem, da je tam težko igrati, znajo narediti zelo dobro ozračje. Moramo se res dobro pripraviti, če bomo hoteli kaj narediti," pravi Berić in poudarja, da ni pomembno, kdo bo zadel, samo da zmagajo.

Slovenija se je z Izraelom doslej pomerila trikrat. Nazadnje 15. avgusta 2006, ko je na prijateljski tekmi igrala 1:1. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004 je 6. septembra 2003 zmagala s 3:1, 7. junija istega leta pa je igrala 0:0.

Izraelce vodi nekdanji avstrijski reprezentant Andi Herzog, ki je v karieri igral za ugledne klube, kot so dunajski Rapid, Werder Bremen, Bayern München in Los Angeles Galaxy. Za Avstrijo je zbral 103 nastope in 26 zadetkov. V trenerski karieri se je pred Izraelom, selektor je postal avgusta lani, udejstvoval kot začasni selektor Avstrije, kot pomočnik selektorja, kot selektor avstrijske vrste do 21 let, bil pa je še pomočnik članske ameriške reprezentance in selektor ameriške vrste do 23 let.

V zdajšnji izraelski vrsti, ki je približno 30 mest nižje od slovenske na lestvici Mednarodne nogometne zveze (obe sta bili nekdaj že 15.), ima na voljo kar nekaj prekaljenih igralcev, stalnica v napadu pa je bil že jeseni napadalec Salzburga Moanes Dabbur, eden najboljših strelcev evropske lige. V zdajšnji reprezentanci je najboljši strelec Tomer Hemed s 17 goli s 36 tekem. Herzog je v ligi narodov igral po sistemu 5-3-2 oziroma 3-5-2.

"V Salzburgu igrajo zelo napadalen nogomet, kar ustreza napadalcem, kot je tudi Dabbur. Prepričan sem, da bodo doma želeli zmagati, ampak mi imamo svoje načrte, pa tudi kakovosti premoremo dovolj," pravi napadalec slovenske vrste Luka Zahović.

Tekma bo na stadionu Sammy Ofer, ki sprejme dobrih 30.000 gledalcev. Gre za objekt, ki so ga odprli leta 2014, imenovan pa je po glavnem donatorju, izraelskem milijarderju, ki je prispeval 20 milijonov dolarjev oziroma skoraj 20 odstotkov vseh stroškov gradnje stadiona.

082-2-3-oblak
M24.si

Članki iz rubrike