Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 19.03.2019 14:35:45

Tako blizu še ni bilo: Abramovič sredi pogajanj, za Chelsea se zanima najbogatejši Britanec!

Profimedia
Na Otoku se spet glasno govori o prodaji Chelseaja.

Že nekaj časa se govori, da Roman Abramovič išče kupca, ki bo prevzel londonskega velikana Chelseaja. Ruski poslovnež naj bi imel dovolj vseh težav, ki se mu dogajajo zaradi ukrepov proti ruskim državljanom, poleg tega je obupal nad prenovo stadiona Stamford Bridge, ki je bil zgrajen že daljnega leta 1877, zadnjo manjšo prenovo pa je doživel leta 1998.

O resnih kandidatih za nakup Chelseaja se je do zdaj govorilo že nekajkrat, a zdaj so otoški mediji postregli z zelo konkretno novico. Tako blizu Abramovič prodaji svojega kluba še ni bil, zanj pa je resno zanimanje pokazal milijarder in najbogatejši Britanec Sir Jim Ratcliffe.



Slednji je obogatel s proizvodnjo industrijskih kemikalij, njegovo premoženje pa ocenjujejo na 22,5 milijarde evrov. Dovolj, da bi lahko kupil londonski klub, a previsoka cena, ki jo je postavil Abramovič, za zdaj predstavlja edino oviro. Rus po poročanju britanskih medijev zahteva skoraj tri milijarde evrov, kar je bržkone pretirana vsota. Tudi zaradi dejstva, ker bo potrebna dodatna finančna injekcija, ki bo pomagala do prenove stadiona.

Omenjeni Ratcliffe sicer že ima izkušnje z nogometom. Nekdanji veliki navijač Manchester Uniteda je zadnja leta reden gost na Stamford Bridgeu, v lasti pa ima švicarskega drugoligaša iz Lausanneja.

Značke: chelsea, ratcliffe

Članki iz rubrike