Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2019 19:42:59

Slovenke zmagale v Zagrebu

M24.si
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je zmagala na mednarodnem turnirju na Hrvaškem. V finalu tekmovanja v Zagrebu so izbranke selektorja Boruta Jarca z 2:0 (0:0) ugnale Srbijo. Za zmago sta zadeli Adrijana Mori in Lara Prašnikar.

V tekmi za peto mesto je Črna gora premagala Hrvaško s 4:3, tretje pa so si zagotovile Ukrajinke po zmagi nad Bosno in Hercegovino z 1:0.

Odločitev o zmagovalkah turnirja v Zagrebu je padla v drugem polčasu finala, v 60. minuti je po prodoru Mateje Zver Adrijana Mori prvič poskrbela za veselje Slovenk. Pozneje se je izkazala tudi vratarka Zala Meršnik, že v sodnikovem dodatku pa je nato zmago Slovenije potrdila Lara Prašnikar, ki je zadela po hitrem protinapadu.


Uspeh na Hrvaškem je za slovensko reprezentanco tudi dobra popotnica pred začetkom kvalifikacij za Euro 2021, ki se bodo začele avgusta.

"Čestitam igralkam, ki so hrabro in pametno odigrale vse tri tekme. Pričakoval sem, da ne bo tako, kot je bilo proti Ukrajini, kjer smo izgubili obilo moči. Časa za regeneracijo je bilo zelo malo. V prvem polčasu smo 'krvaveli' v določenih situacijah, v drugem delu pa smo prevzeli vajeti igre v svoje roke in dvakrat zadeli za piko na i temu lepemu dogodku v Zagrebu," je tekmovanje ocenil selektor Jarc.

Slovenija je v prvih dveh tekmah v Zagrebu premagala Ukrajino s 3:1 in igrala neodločeno 0:0 s Hrvaško.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike