Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2019 17:24:41
Deli članek:

Besni Florentino Perez jih je POSTROJIL: TI, TI ali TI!

Reuters

Po drugem zaporednem domačem porazu v el clasicu je predsednik Reala Florentino Perez povsem izgubil živce.

Že tako slaba sezona je hitro postala še slabša, saj je Barcelona z zmagama v štirih dneh Real (dokočno?) izločila iz boja za naslov prvaka, prav tako pa mu je preprečila, da bi se boril za pokalno lovoriko.

Predsednik Reala je očitno v glavi že prečrtal Santiaga Solarija, slednji bi si glavo 'rešil' samo z morebitno zmago v ligi prvakov, čeprav ima pogodbo veljavno do poletja 2021. In Florentino Perez ima že seznam treh kandidatov, med katerimi bo verjetno iskal naslednjega šefa stroke.

Že nekaj časa sta na tem seznamu nemški selektor Joachim Löw in trener Tottenhama Mauricio Pochettino, zanima pa ga tudi Massimiliano Allegri, ki bi poleti utegnil zapustiti Juventus.

Jasno je, da je Perezova prva izbira še naprej argentinski strokovnjak s španskim potnim listom na klopi Tottenhama, kar sploh ni presenetljivo. Pochettinova velika prednost je, da pozna razmere v španskem nogometu, saj je deet let in pol nosil dres Espanyola, ki ga je po koncu nogometne kariere tudi treniral. Njegov trener je bil od januarja 2009 do novembra 2012, ekipo pa je vodil na 160 tekmah. Zaradi teh stvari ne bi rabil veliko časa za prilagajanje načinu dela, ki bi ga od njega zahtevali pri Realu, in pravo to je 47-letnikov velik plus.