miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

rebecca Svet24.si

Glavni osumljenec za izginotje 15-letne Rebecce ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 17.01.2019 21:01:19

PREOBRAT? Fifi se mudi, njen predsednik pa bi rad tole ...

Profimedia
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino jestopil pred novinarje na zasedanju Fife v Marakešu.

Potrdil je, da se pogovarjajo o tem, da bi na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju nastopilo 48 reprezentanc namesto predvidenih 32. Format z 32 ekipami na SP obstaja od leta 1998, dodatnih 16 pa naj bi prvič igralo na SP 2026. Toda Infantino je v zadnjih mesecih večkrat namignil, da bi lahko že v Katarju igralo 48 ekip, čeprav je priznal, da bi v tem primeru nekaj tekem morale gostiti sosednje države.

"Katarci so odprti za to idejo. Večina zvez je tudi za to, da bi se prvenstvo razširilo, ampak moramo videti, če bo to možno glede organizacije. Seveda bi bilo težko gostiti SP z 48 ekipami samo v Katarju. Tudi zaradi tega je ideja, da bi bilo nekaj tekem tudi v sosednjih državah," je dejal Infantino.Toda tudi to bo precej zapleteno, posebej zaradi najhujše diplomatske krize, ki je v zadnjih letih doletela zalivske države, v središču te pa je prav Katar. Od junija 2017 je politično in gospodarsko izoliran in v diplomatskih sporih z nekdanjimi zaveznicami, vključno s Savdsko Arabijo, Združenimi arabskimi emirati in Bahrajnom. "Smo v nogometu, ne v politiki," vztraja Infantino in dodaja: "Videli bomo, kaj lahko dobimo."

Prvi mož Fife se je dotaknil tudi širjenja klubskega svetovnega prvenstva. "Želimo si narediti res pravo svetovno prvenstvo z mogoče 24 ekipami z vseh celin. Najboljša moštva so v Evropi, toda potrebujemo ekipe s celega sveta," je še povedal Infantino.

Članki iz rubrike