Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.01.2019 21:01:19

PREOBRAT? Fifi se mudi, njen predsednik pa bi rad tole ...

Profimedia
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino jestopil pred novinarje na zasedanju Fife v Marakešu.

Potrdil je, da se pogovarjajo o tem, da bi na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju nastopilo 48 reprezentanc namesto predvidenih 32. Format z 32 ekipami na SP obstaja od leta 1998, dodatnih 16 pa naj bi prvič igralo na SP 2026. Toda Infantino je v zadnjih mesecih večkrat namignil, da bi lahko že v Katarju igralo 48 ekip, čeprav je priznal, da bi v tem primeru nekaj tekem morale gostiti sosednje države.

"Katarci so odprti za to idejo. Večina zvez je tudi za to, da bi se prvenstvo razširilo, ampak moramo videti, če bo to možno glede organizacije. Seveda bi bilo težko gostiti SP z 48 ekipami samo v Katarju. Tudi zaradi tega je ideja, da bi bilo nekaj tekem tudi v sosednjih državah," je dejal Infantino.



Toda tudi to bo precej zapleteno, posebej zaradi najhujše diplomatske krize, ki je v zadnjih letih doletela zalivske države, v središču te pa je prav Katar. Od junija 2017 je politično in gospodarsko izoliran in v diplomatskih sporih z nekdanjimi zaveznicami, vključno s Savdsko Arabijo, Združenimi arabskimi emirati in Bahrajnom. "Smo v nogometu, ne v politiki," vztraja Infantino in dodaja: "Videli bomo, kaj lahko dobimo."

Prvi mož Fife se je dotaknil tudi širjenja klubskega svetovnega prvenstva. "Želimo si narediti res pravo svetovno prvenstvo z mogoče 24 ekipami z vseh celin. Najboljša moštva so v Evropi, toda potrebujemo ekipe s celega sveta," je še povedal Infantino.

Članki iz rubrike