Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.01.2019 16:04:02

UMRL USTRELJEN v prsni koš in vrat, ker je RAZKRIVAL KORUPCIJO v nogometu!

Reuters
Neznanci so ubili novinarja pod krinko.

Ganska policija je danes odprla preiskavo, potem ko so neznanci ubili novinarja pod krinko Ahmeda Huseina, ki je pomagal pri razkritju korupcije v afriškem nogometu.
Husein je bil del ekipe, to je vodil nagrajeni novinar Anas Aremeyaw Anas, katere preiskava je vodila k odstopu predsednika ganske nogometne zveze. Na ducate sodnikov in druge uradne osebe v več državah so suspendirali, vključno z nigerijskim selektorjem Salisujem Yusufom, ki je od novinarja, ta se je izdajal za agenta, vzel gotovino.

Huseina so ustrelili v vrat in prsni koš v sredo zvečer v Akri, ko se je vračal domov. "Žalostna vest, toda ne bodo nas utišali. Počivaj v miru, Ahmed," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Anas. Husein se je sicer že pred tem pritožil na policijo, potem ko je član ganskega parlamenta Kennedy Agyapong pokazal njegovo fotografijo na privatni televizijski postaji. Obljubil je plačilo za tiste, ki bi se maščevali Huseinu.

"Ta fant je zelo nevaren. Živi tukaj, v Madini. Če pride sem, ga pretepite," je dejal Agyapong in s prstom kazal na Huseinovo fotografijo. V preiskavi nogometne korupcije je bil omenjen tudi Agyapong. Huseinov odvetnik Kissi Agyabeng je dejal, da mora Agyapong odgovoriti na kar nekaj vprašanj. "Pozval je javnost, da pretepe Huseina, in dodal, da bo za to tudi plačal. Zdaj pa so Huseina ubili," je dejal odvetnik in dodal: "Kako lahko javno objaviš fotografijo nekoga na televiziji in pozoveš ljudi, naj ga v zameno za nagrado ubijejo?"



Komisija za zaščito novinarjev je zahtevala takojšnjo preiskavo in pozvala ganske oblasti, naj resno jemljejo grožnje novinarjem. Tudi Anas je že pred tem opozarjal, da je prejemal grožnje po telefonu in sporočilih ter da so pred njegovim domom sumljiva vozila. Dobival je tudi grožnje od Agyaponga, ki pripada stranki predsednika Nane Akufo-Adda, Novi patriotski stranki.

Ganski novinarji so sicer že obsodili uboj 34-letnika, ki je igral ključno vlogo v lanski preiskavi nogometne korupcije. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je oktobra lani doživljenjsko prepovedala delovanje v nogometu nekdanjemu predsedniku ganske nogometne zveze Kwesiju Nyantakyiju in mu naložila denarno kazen v višini 439.000 evrov, potem ko so ga na kamerah zasačili, kako prejema podkupnine.

Nyantakyija so obtožili, da je zahteval za 11 milijonov dolarjev vladnih pogodb. Osem sodnikov in njihovih pomočnikov so prav tako doživljenjsko kaznovali, 53 drugih uradnih oseb pa je dobilo desetletni suspenz.

Članki iz rubrike