Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 16.11.2018 20:56:12

STRAH v nemškem taboru: LE KAJ BO ZDAJ?!

Reuters
Nemška izbrana vrsta je v ligi narodov doživela veliko razočaranje, ki ga ni pričakoval nihče.

Nemci so mundial v Rusiji končali že po skupinskem delu, remi in dva poraza v dvobojih s Francijo in Nizozemsko v ligi narodov pa so jih pahnili na rob izpada v divizijo B. Pred njimi je samo še ponedeljkov obračun z Nizozemsko, ki ga bodo odigrali v Gelsenkirchnu. Že zdaj pa je jasno, da ne morejo osvojiti prvega mesta v skupini, tako da jih ne bo na finalu lige narodov.


V četrtek so v pripravljalni tekmi gladko, s 3:0 premagali Ruse, toda vzdušje okoli reprezentance je v državi na zelo nizki ravni. V Leipzigu se je proti Rusiji zbralo 35 tisoč ljudi, tako da stadion niti ni bil poln, za nameček pa so dvoboj spremljali precej mirno. Vzdušje je bilo daleč od pravega nogometnega, vse skupaj je bolj spominjalo na spremljanje gledališke predstave, zaradi česar so bili nogometaši izjemno razočarani.

"Občutek je bil, kot da igramo v zaprtem bazenu," je dejal član Bayerna Joshua Kimmich, vsi v reprezentanci pa upajo, da bo v Gelsenkirchnu drugače.  "V Gelsenkirchnu so tribune vselej polne in tudi vzdušje je temu primerno," je optimist njegov soigralec pri Bayernu Leon Goretzka, ki je pet let nosil dres Schalkeja, zato odlično pozna razmere v tem rudarskem mestu. Toda po nocojšnji zmagi Nizozemske nad Francijo je jasno, da se Nemci selijo v divizijo B, tako da srečanje v Gelsenkirchnu ne bo odločalo o ničemer.

Članki iz rubrike