krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. novembra

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

vročina Svet24.si

Grozijo dvig temperature zraka za šest stopinj ...

salome 1 Svet24.si

"Imela sem več padcev kot vzponov, pa kaj!?"

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

aneta denis Njena.si

Mala kamera ujela grozljivo obračunavanje kmetov

nu
nu
1 08.11.2018 18:29:28

Se je pripravljen VRNITI SAMIR HANDANOVIĆ? Odgovor selektorja Slovenije ODMEVA in vam bo dal misliti!

Bo Jan Oblak sploh še prva izbira v slovenski izbrani vrsti?

Začasni selektor oziroma vršilec dolžnosti selektorja slovenske reprezentance Igor Benedejčič je danes predstavil svoj seznam nogometašev, na katere bo računal na tekmah z Norveško in Bolgarijo. V reprezentanci ni Kevina Kampla, ki se je odločil, da konča svojo reprezentančno kariero, manjka pa tudi Jan Oblak, prvi čuvaj mreže Atletico Madrida.

Kdo bo torej v zadnjih dveh tekmah lige narodov prvi vratar Slovenije? Na prvih štirih obračunih je to vlogo opravljal Vid Belec, kako bo zdaj? "O tem sem se pogovarjal s trenerjem vratarjev Borutom Mavričem. On dela z njimi, on bo z mano vred sprejel odločitev. Sam nikdar nisem bil vratar. Med seboj se posvetujemo. Predlagal bom, da se pogleda situacija z vratarji. Vid (Belec op. p.) je bil korekten. Dobro brani, a ne brani v klubu," je dejal Benedejčič.

oblak
Jan Oblak
Reuters
In spregovoril tudi o Aljažu Ivačiču, prvemu vratarju Olimpije, ki je v tej sezoni v dobri formi. "On dobro brani pri Olimpiji. Je zelo dober v igri z nogo. Zato bi bil primeren za tekme z ekipami, ki vršijo pritisk na nas. Treba bo razmisliti o tem vprašanju," pravi začasni slovenski selektor.

benedejcic
Igor Benedejčič
Arsen Perić
Preden se je NZS zahvalil Tomažu Kavčiču za sodelovanje, so se pojavile govorice, da bo Kavčič mesto prvega vratarja ponudil reprezentančno upokojenemu Samirju Handanoviću, odličnemu vratarju Interja, ki je znova zablestel med tednom, ko je branil odlično na tekmi z Barcelono. Kako na to gleda Benedejčič? "Iskreno vam moram povedati, da sem razmišljal o tem. Vendar se mi zdi, da je Samir prevelik profesionalec, da bi prišel samo za dve tekmi. Moramo pa razmišljati o Samirju. Gre za vrhunskega vratarja. Če kdo noče igrati za reprezentanco, mislim, da je pravilno, da se vpokliče Samirja. Če seveda on to želi," je odgovoril Benedejčič. Mar to pomeni, da se bo Slovenija v prihodnje boje odpravila s Handanovićem kot s številko 1 in da je Oblakova usoda v reprezentanci že zapečatena? 

Članki iz rubrike