Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.10.2018 11:34:22

Za Slovenijo POSIJALA LUČ na KONCU TUNELA?! Že na naslednjem svetovnem prvenstvu bo morda igralo kar ...

Martin Metelko
Prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino meni, da je svetovno prvenstvo v nogometu z 48 reprezentancami "izvedljivo" že leta 2022. Gostitelj prvenstva Katar se je ob tem zavezal, da bo končno odločitev o tem sprejel v začetku prihodnjega leta.

"Zakaj pa ne," glede širitve prvenstva iz 32 na 48 reprezentanc, ki je sicer predvidena za prvenstvo 2026 v ZDA, Kanadi in Mehiki, odgovoril Infantino.

"Odločili smo se, da bomo število sodelujočih reprezentanc povečali iz 32 na 48. To se bo zgodilo na prvenstvu leta 2026. Ali je možno, da to naredimo že 2022? Saj me poznate, vse je mogoče, zakaj pa ne," je Infantino poudaril na letnem kongresu Azijske nogometne zveze, ki poteka v Kuala Lumpurju.



Vodja organizacijskega odbora prvenstva Hassan Al Thawadi je pojasnil, da preučujejo možnost sodelovanja 48 reprezentanc, odločitev pa bodo sprejeli še pred začetkom kvalifikacij, "v prvem četrtletju prihodnjega leta". Dodal je še, da so v Katarju zadovoljni z napredkom pri organizaciji. Do leta 2020 oziroma 2021 bo po njegovih besedah nared vseh osem stadionov.

Infantino se je v malezijski prestolnici dotaknil še Fifinih volitev prihodnje leto, kjer se bo potegoval za nov mandat na čelu zveze. Kot je dejal, mu je podporo doslej izreklo več kot 180 od 211 nogometnih zvez.

Značke: nogomet, sp, katar

Članki iz rubrike