Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.10.2018 10:48:19

Lippi po azijskem prvenstvu ne bo več selektor kitajskih nogometašev

Profimedia
Selektor kitajske nogometne reprezentance Marcello Lippi ne namerava podaljšati pogodbe s tamkajšnjo zvezo. Izbrano vrsto bo tako zapustil po koncu azijskega prvenstva, ki ga bodo januarja gostili Združeni arabski emirati. Kot poročajo kitajski mediji, si želi 70-letni Lippi po šestih letih dela v tujini več časa preživeti z družino v Italiji.

Po vodstvom Lippija kitajski nogometaši večjih rezultatov niso zabeležili, med drugim jim je spodletelo v kvalifikacijah za lansko svetovno prvenstvo v Rusiji.

"Čutim, da sem delal dobro in da smo naredili napredek," Lippija povzemajo tuji mediji. Ob tem je sicer priznal, da stopnja napredka ni tako izrazita, saj so začeli na "precej nizki ravni".

Italijan bo kitajsko izbrano vrsto vodil še na januarskem azijskem prvenstvu v Združenih arabskih emiratih, njegova pogodba s kitajsko nogometno zvezo pa se bo iztekla kmalu za tem.



Ni še znano, ali so Kitajci že našli njegovo zamenjavo, iz nogometne zveze so sporočili le, da zaenkrat ni nobenega napredka, ki bi ga delili z javnostjo.

Lippi je v karieri Juventus petkrat popeljal do naslova prvaka italijanske serie A, prav tako do zadnjega naslova v ligi prvakov, ki ga je stara dama osvojila 1996. Z italijansko reprezentanco se je leta 2006 veselil naslova svetovnih prvakov.

Mesto kitajskega selektorja je zasedel leta 2016, mediji pa poročajo, da je Lippi najbolje plačan selektor na svetu. Na njegov račun naj bi se letno steklo med 23 in 27 milijonov dolarjev letno.

Članki iz rubrike