favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.10.2018 17:53:38

Slovaški selektor odšel zaradi žuriranja sedmerice nogometašev

Grega Wernig
Potem ko je na Slovaškem pred dnevi izbruhnila nogometna afera, ko je v javnost pricurljala novica o divji zabavi in ponočevanju sedmih reprezentantov, je danes zdaj že nekdanji selektor Jan Kozak potrdil, da je vzrok odstopa tudi takšno ravnanje nogometašev. Ti so se spozabili po tekmi z večnimi tekmeci Čehi v ligi narodov prejšnji teden.

Slovaška je tekmo v Trnavi izgubila z 1:2, a bolj kot poraz je selektorja bolel odnos igralcev. "Zelo me je prizadelo. Bilo je, kot bi kdo pljunil name, kot bi dobil udarec v obraz," je na novinarski konferenci, na kateri je pojasnil vzroke za odstop, dejal 64-letni strateg.

Največja težava je bila, ker so bili med tistimi, ki so si privoščili dolgo zabavo, s katere so se vrnili šele v jutranjih urah, nosilci slovaškega nogometa oziroma stebri reprezentance - vratar Martin Dubravka, Milan Škriniar, Norbert Gyömber in Stanislav Lobotka, pa tudi Vladimir Weiss, Lubomir Šatka in Michal Šull.


"Lahko bi se pretvarjal, da jih nisem videl. Lahko bi jih vrgel iz reprezentance - ampak ali bi jih res lahko? To so igralci vrhunske kakovosti in Slovaška jih potrebuje. Zato sem naredil edino logično potezo in se za slovo odločil sam. S to ekipo ne bi mogel več delati," je dejal razočarani selektor, ki je odstopil v nedeljo.

Kozak je vodenje Slovaške prevzel leta 2013 in jo popeljal na Euro 2016.

Na klopi ga je zamenjal dosedanji pomočnik Stefan Tarkovič, pod njegovim vodstvom je Slovaška na zadnji tekmi igrala 1:1 s Švedsko.

Značke: nogomet, slovaška

Članki iz rubrike