sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 06.10.2018 09:49:17

Kaj pa zdaj, JULIUS WOBAY? Posredovala je CELO FIFA, nekdanji zvezdnik Olimpije SE DRŽI ZA GLAVO

Arsen Perić
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je iz mednarodnih nogometnih tekmovanj suspendirala Sierro Leone. Razlog so domnevna vmešavanja afriške nacionalne vlade.

Fifa je odločitev sprejela potem, ko je nedavno sierraleonskemu ministru za šport poslala pismo, v katerem je izrazila zaskrbljenost zaradi odstranitve predsednika sierraleonske nogometne zveze (SLFA) Isha Johansena in generalnega sekretarja Christopherja Kamaro, je Fifa povedala v izjavi za javnost.

"Suspenz bo preklican, ko bodo SLFA in njeno vodstvo Fifi zatrdili, da so administracija SLFA, njeni prostori, bančni računi in komunikacijski kanala znova pod nadzorom zveze," je dejala Fifa.


Prepoved pomeni, da je obmorska afriška država izgubila vse pravice članstva, reprezentanca in klubi pa se zdaj ne smejo udeleževati mednarodnih tekem. Poleg tega tudi člani SLFA in sodniki ne smejo koristiti ugodnosti Fife ali razvojnih programov, tečajev in treningov v organizaciji afriške nogometne konfederacije.

Johansen je bil na mesto predsednika SLFA izvoljen leta 2013, leta 2016 pa ga je državna protikorupcijska komisija aretirala zaradi domnevnih zlorab denarnih sredstev, a Fifa pravi, da nima razloga, da bi temu verjela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sierra Leone bi sicer morala v torek gostovati pri Gani, s katero bi odigrala kvalifikacijsko tekmo za afriški pokal narodov, ki bo potekal drugo leto. V reprezentanco je bil vpoklican tudi Julius Wobay, nekdanji nogometaš Olimpije, ki mu selektor zaupa kljub temu, da je že več kot leto dni brez kluba!

Značke: nogomet, fifa, kazen

Članki iz rubrike