Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.10.2018 07:59:07

RAZKRIVAMO: To je vsa resnica o tem, kako se je NOVA MURA rodila v – BERLINU!

Drago Wernig - TAKA
Slovenska prvoligaška družina potrebuje Muro! To je skoraj ponarodela krilatica, ki smo jo poslušali v preteklih letih, ko so se Sobočani po zadnjem mrku spet želeli postaviti na noge.

Številne oči so bile uprte v Fazanerijo in dolgo ni kazalo, da se bodo zadeve premaknile z mrtve točke, julija 2015 pa se je kar naenkrat začel ekspresni vzpon. Takrat je Robert Kuzmič s prijatelji sestavil novo vodstveno ekipo, kar je bilo precejšnje presenečenje, saj je šlo v nogometnih krogih za neznane obraze. Tudi zato so potrebovali čas, da so pridobili prepotrebno zaupanje okolice, toda kmalu je postalo jasno, da so zelo resno zastavil ambiciozen projekt, začela se je zgodba o uspehu. In črno-beli so zdaj naposled spet del elite, evforija se je vrnila na ravnico, stadion v prekmurski prestolnici je bil v dozdajšnjem delu prvenstva že dvakrat razprodan.

Seveda bova začela z zadnjim velikim skalpom, prejšnji konec tedna je v Fazaneriji orožje položil Maribor. Kakšni so bili občutki ob takšni zmagi in ob pogledu na razprodane tribune, na navdušene navijače? Kako ste doživeli vse skupaj, kako je bilo biti v zgodnjem nedeljskem popoldnevu predsednik Mure?
Iskreno? Trpel sem, komaj sem zdržal do konca tekme. Ker sem se mučil z bolečino, ki je bila posledica posega na nogi. Pomagal sem si s tabletami, ampak to je bilo kajpada drugotnega pomena. Ker je bilo vse skupaj zares izjemno. Ozračje je bilo vrhunsko pred tekmo, med njo in po njej. Z zmago smo presenetili tudi sami sebe, po drugi strani je bil poplačan ves trud, ki ga vlagamo v to, da bi bili čim boljši. Ante Šimundža je odlično pripravil ekipo, fantje so pokazali kakovost in karakter. Ob izdatni pomoči navijačev, ki so bili fantastični. So naš 12. igralec v pravem pomenu te besede. Zaslužijo si naziv 12+! Prav tako me neizmerno veseli, da je tekma minila brez kakršnihkoli incidentov ter ob druženju privržencev obeh ekip, ki je trajalo še dolgo po koncu dvoboja. To je smisel nogometa.

Kako pa ste zadovoljni z dozdajšnjim izkupičkom?
Če potegnem črto, sem z 12 osvojenimi točkami zadovoljen, a če se ozremo nazaj, bomo hitro ugotovili, da bi bil lahko izkupiček tudi večji. Žal mi je, da na nekaterih preizkušnjah nismo dobili, kar bi si po prikazanem zaslužili, ampak to je na neki način tudi šolnina, ki jo moramo plačati. Ne smemo pozabiti ali zanemariti, da imamo v ekipi veliko igralcev, ki si šele nabirajo prvoligaške izkušnje. To je treba vzeti v zakup. Fantje potrebujejo določeno kilometrino, da bodo prišli do želene stabilnosti.



Takšne zmage, kakršna je bila proti Mariboru, so lahko tudi nevarne, pretirana evforija ima lahko hitro tudi usodne učinke. Kako se v klubu spoprijemate s tem ob navdušenju, ki vas obkroža?
Seveda je bilo takoj po tekmi kar nekaj evforije. To je razumljivo, a že v večernih urah je splahnela, v ponedeljkovem jutru je ni bilo več. Nemudoma smo se osredotočili na naslednje izzive in uresničitev nalog, ki so pred nami.

Pred začetkom sezone ste govorili, da je osnovni in edini cilj ohraniti prvoligaški status. Se je vmes kaj spremenilo, ste letvico morda postavili višje?
Ne, nikakor ne. Med letom, med sezono se cilji ne spreminjajo. Naš osnovni namen ostaja obstanek in v srednjeročnem obdobju stabilen prvoligaš. In to je to. Če nam bo uspelo kaj več, bo to velik plus in dodatni razlog za zadovoljstvo.

CELOTEN INTERVJU S PREDSEDNIKOM MURE SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Značke: plts, nk-mura

Članki iz rubrike