zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 10.07.2018 16:49:58

Londonski muzej bo v zbirko dodal enega od Southgatovih telovnikov

Reuters
Angleški nogometni selektor Gareth Southgate na svetovnem prvenstvu v Rusiji ne navdušuje le ljubiteljev nogometa. Hvalijo ga tudi modni poznavalci, saj selektor treh levov ob igrišču nogometaše spodbuja v telovnikih. Ti so postali hit med navijači, enega od Southgatovih telovnikov namerava v zbirko vključiti tudi Museum of London.

Angleško nogometno reprezentanco je za svetovno prvenstvo v Rusiji oblekel britanski Marks and Spencer, v podjetju pa so navdušenje nad selektorjevimi telovniki izkoristili tudi za lastno promocijo. Soboto, ko se je angleška izbrana vrsta pomerila s Švedsko, so na spletnih omrežjih razglasili za dan telovnikov.


V zgodbo so se vpletli tudi časniki na Otoku. The Sun je navijače pozval, naj se v sredo oblečejo v telovnike in tako spodbujajo svoje nogometaše na polfinalnem obračunu s Hrvati. Nogometna vročica in selektorjevi telovniki pa niso zaobšli niti londonskega muzeja.

Museum of London bo pridobil in v svojo stalno razstavo dodal enega od telovnikov Garetha Southgata, so sporočili iz muzeja. Kot so pojasnili, je selektorjev izbor oblačil močno pripomogel k vnovični priljubljenosti tridelnih oblačil. Trend je zaživel leta 1666, ko je kralja Charlesa II. v telovniku opazil pisatelj Samuel Pepys, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Članki iz rubrike