boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu/sta
nu/sta
4 10.07.2018 16:33:38

Drugi posnetek bo Domagoja Vido spravil v težave, Fifa je na nogah, KAZEN bi utegnila biti ZELO HUDA

vszi
Po prvem posnetku je Fifa dejala, da si kaj podobnega Hrvat ne bo smel privoščiti.

Toda Domagoj Vida je bil danes znova dejaven na spletnih omrežjih, saj se je na medmrežju znašel nov posnetek vzklikanja za podporo Ukrajini, ki ga je že v prvo spravil v težave. 

Fifa je tako po poročanju virov v Rusiji že začela analizirati posnetek, kar pomeni, da lahko sledi tudi uradna preiskava. Če se bodo držali dogovora ob prvem opominu, bi lahko bilo prvenstvo za Vido celo končano.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da preučuje še en domnevno sporen video posnetek, ki ga je v javnost spravil hrvaški reprezentant Domagoj Vida. Na posnetku je branilec v družbi trenerja Ivice Olića, Ukrajincem pa sporoča podobne slogane kot na prvem videu, zaradi katerega je dobil opomin Fife.

Video kaže Slavonca, kako po zmagi v četrtfinalu svetovnega prvenstva nad Rusijo v slačilnici izjavlja slogana "Slava Ukrajini in "Naj Beograd gori". Nogometaš je že izjavil, da je Beograd ime restavracije, v katero je zahajal, ko je bil član kijevskega Dinama, in da video nima nobene zveze s politiko.

Vida se je zaradi spornega gesla, ki so ga uporabljali ukrajinski revolucionarji, upravičil Rusom, Fifa ga je kaznovala le z opominom, slabše jo je odnesel njegov partner v prvem videu Ognjen Vukojević, ki si je prislužil denarno kazen (15.000 švicarskih frankov), nato pa ga je kaznovala še hrvaška zveza, tako da je moral zapustiti reprezentančni tabor.

Hrvaška bo v sredo igrala polfinalni dvoboj proti Angliji. Vida, ključni člen Hrvaške obrambne vrste, bi zaradi poškodbe desnega bočnega branilca Šimeta Vrsaljka na tekmi lahko imel še večjo odgovornost.

Fifa za zdaj še ni sporočila svoje uradne odločitve, a vsekakor bo v hrvaškem taboru še pestro, saj se že tako ubadajo z velikimi težavami s poškodbami, zdaj pa utegnejo ostati celo brez stebra obrambe proti visokim in hitrim Angležem. 

Članki iz rubrike