benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
2 25.06.2018 19:20:39

Messi je v domovini TARČA OSTRIH kritik: Od reprezentance se bom POSLOVIL ...

Reuters
Argentinci so po dveh tekmah na robu izpada z mundiala v Rusiji.

Finalisti zadnjega svetovnega prvenstva so na dveh tekmah zmogli vsega en zadetek in osvojili samo točko. Jutri pa jih čaka še dvoboj z Nigerijci, po katerem bo jasno, ali se bodo uvrstili v izločilne boje.

Pri tem niso odvisni samo od sebe, o njihovi usodi bo namreč odločal tudi rezultat z obračuna med Hrvaško in Islandijo.

Gavče so v domovini dobesedno raztrgali, mediji in navijači so neusmiljeni, ogromno kritik pa leti na račun prvega zvezdnika Lionela Messija. Slednji se je z Barcelono veselil že malega morja lovorik, z reprezentanco pa mu ne uspe priti do srebrnine, čeprav si že od nekdaj srčno želi, da bi se z rojaki veselil naslova svetovnega prvaka.



Messi je včeraj praznoval 31. rojstni dan in mnogi se sprašujejo, ali bo po prvenstvu v Rusiji končal reprezentančno pot. O tem je zdaj spregovoril tudi sam nogometaš. "Te stvari pomenijo zelo veliko, svetovno prvenstvo je za Argentino nekaj posebnega, in zame tudi. Vedno sem sanjal o tem, kako dvigujem pokal za naslov svetovnega prvaka, in potem bi rad videl čustva, ki ta dosežek spremljajo," so pri angleškem tabloidu The Sun citirali argentinsko desetico.

"Ko samo pomislim na to, se mi kar lasje postavijo pokonci. Milijoni Argentincev bi bili presrečni, če bi se to zgodilo, zato se ne smemo odpovedati tem sanjam. Osvojil sem že vse najpomembnejše turnirje, a sem ambiciozen do konca. Nočem se nogometno upokojiti brez osvojenega naslova svetovnega prvaka s svojo državo," je obljubil Messi.

Doslej je bil še najbližje temu pred štirimi leti, ko je Argentina v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji z 0:1 po podaljšku izgubila z Nemčijo. Mnogi pa so že pozabili, da je prav Messi lastnoročno popeljal Argentince na mundial v Rusijo ...

Članki iz rubrike