Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.06.2018 15:01:17
Deli članek:

Velik PRETRES v Barceloni: Valverde načrtuje NOVE OKREPITVE!

Reuters

Barcelona je osvojila naslov španskega prvaka, a mnogo prezgodaj pokleknila v ligi prvakov, kar želijo Katalonci spremeniti že v prihajajoči sezoni.

Temu primerno bo v ekipi prišlo do sprememb. Če smo natančnejši, bi lahko zapisali, da bo prišlo do številnih sprememb. Pri španskem športnem dnevniku Mundo Deportivo so zapisali, da bi se od stadiona Camp Nou v tem prestopnem roku poslovilo kar enajst nogometašev.

Katalonci želijo zbrati čim več sredstev, s katerimi bi lahko od Seville odkupili branilca Clementa Lengleta, prav tako si želijo najti napadalno usmerjenega vezista in vratarja ter dokončno od Gremia odkupiti 21-letnega vezista Arthurja.

Dva igralca že imata nov klub, legendarni Andres Iniesta se bo preselil na Japonsko, kjer bo branil barve kluba Vissel Kobe, Gerard Deulofeu pa bo igral na Otoku, kjer bo nosil dres Watforda.

Novega delodajalca si lahko najdejo tudi Andre Gomes, Yerry Mina in Aleix Vidal. Za Mino sta zanimanje pokazala Fenerbahče in Borussia Dortmund, zato v Barceloni upajo, da bo na mundialu prikazal čim boljšo igro, da bi lahko dobili več od približno 12 milijonov evrov, kolikor so zanj odšteli lani. Marlon, ki je sezono preživel na posodi pri Nici, je še en branilec pred izhodnimi vrati, zanj se zanima West Ham.

Za Gomesa se zanimajo v Angliji, omenjata pa se še Monaco in Napoli. Vidal bi se lahko vrnil v Sevillo, ali odšel v Italijo (Napoli, Inter), medtem ko je Lucas Digne želja Juventusa.

Jasper Cillessen bi se tudi lahko poslovil od Barce, a v klubu se zelo dobro zavedajo, da za nizozemskega čuvaja mreže ne bodo dobili 60 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula. Zanj se zanimata Liverpool in Chelsea.

Za Paca Alcacerja je Southampton bojda pripravljen odšteti 20 milijonov evrov, v posel pa bi se utegnil vmešati še Fenerbahče. Fant sicer noče zapustiti Barcelone, a o tem bo zadnjo povedal klub.

Odšli bi lahko še Douglas, Munir, Rafinha in Sergi Samper.