Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 23.06.2018 22:03:40

TAKO TO POČNEJO NEMCI! Tako to počnejo svetovni prvaki! Bili so v izgubljenem položaju, nato pa TOLE! (video)

Reuters
Nogomet je preprosta igra. 22 igralcev se podi za žogo 90 minut in na koncu slavijo Nemci.

Izjava Garyja Linekerja, ki je znova še kako živa.

Svetovni prvaki Nemci so bili tik pred izpadom na svetovnem prvenstvu. Vse do 95. minute so namreč na tekmi s Švedsko držali samo remi z 1:1, ki bi jih pred zadnjim krogom zaradi poraza z Mehiko na prvi tekmi, pahnil v skorajda izgubljen položaj, v katerem bi potrebovali velikansko pomoč Mehičanov, da bi šli naprej.

V nogometnem svetu velja, da Nemci na svetovnih prvenstvih pač ne izpadejo že po skupinskem delu tekmovanja. Nazadnje so takšen neuspeh nogometaši Elfa doživeli daljnjega leta 1938. Vse od takrat naprej so se Nemci zmeraj uvrstili v boje na izpadanje. A letos je vse do 95. minute dvoboja s Švedsko kazalo, da bi se lahko za Nemčijo ponovilo leto 38, da bo v Rusiji lahko aktualni svetovni prvaki obstali že v skupini. Skupaj s še enim finalistom iz Brazilije Argentino.


Da aktualni svetovni prvaki izpadejo že po skupinskem delu naslednjega mundiala sicer ni nič novega. Leta 2014 so kot aktualni svetovni prvaki tekmovanje po skupinskem delu končali Španci, leta 2010 Italijani, zdaj je skorajda podoben neuspehdoletel tudi Nemčijo.

Varovanci Joachima Löwa so bili namreč po porazu na prvi tekmi proti Mehiki tik pred mršavim remijem s Švedsko, ki bi pomenil, da bi imela Nemčija na svojem kontu po dveh tekmah eno samo točko. Mehičani, ki so po zmagi nad Nemčijo premagali še Južno Korejo, imajo na prvem mestu maksimalnih 6 točk, današnji tekmeci Nemčije Švedi bi imeli po današnjem remiju in zmagi nad Južno Korejo v prvem krogu pri 4 točkah.

Vse je kazalo na tak scenarij. Po obupno slabem prvem polčasu so Nemci na tekmi s Švedsko namreč zaostajali z 0:1 (fantastičen zadetek je za Švede dosegel Ola Toivonen), na začetku drugega polčasa so uspeli preko Marca Reusa sicer izid izenačiti, vendar zdelo se je, da švedske obrambe še enkrat ne bodo uspeli prebiti. Še posebej, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Jerome Boateng.

A nato je prišla 95. minuta. Nemci so imeli na voljo še zadnji poskus. Prosti strel. Obupani Löwovi varovanci so prihiteli v kazenski prostor Švedov, čakal se je predložek Tonija Kroosa, toda vezist Reala se je odločil za strel. Fantastičen strel, ki je končal v švedski mreži. In Nemci so se uspeli rešiti ter na svoj konto vpisati prve tri točke. Jasno, da si Nemčija še vedno ni zagotovila napredovanja, toda v tem trenutku so aktualni svetovni prvaki v precej boljšem položaju. Z zmago z več kot enim golom razlike proti Južni Koreji bi bili zagotovo v osmini finala ...

Značke: nemčija, švedska

Članki iz rubrike