favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.06.2018 16:51:57

Puyol in iranska televizija z različnimi stališči za prekinitev sodelovanja

Odpoved nastopa nekdanjega španskega reprezentanta Carlesa Puyola kot strokovnega sokomentatorja na iranski televiziji, je sprožil nevsakdanji spor, poročajo agencije. Puyol je prepričan, da je televizija z njim sodelovanje odpovedala zaradi dolgih las, televizija IRIB pa poudarja, da je imel nogometaš previsoke finančne zahteve.

"NA IRIB smo proti nastopu tujih strokovnjakov za astronomske zneske," je dejal namestnik vodje omenjene televizije Morzea Mirbagehri.

A kritiki iranske televizije so uradno stališče IRIB označili za neprepričljivo, saj bi stroške nastopa Puyola prevzel eden od sponzorjev, ki je poskrbel tudi za honorarje drugih tujih strokovnjakov. Bolj verjeten razlog je Puyolova trditev, saj je IRIB strogo konzervativna televizija, ki bi pričesko 40-letnega Španca lahko označila za neprimerno za stroga islamska pravila.


Televizija ima namreč posebno komisijo, ki strogo pazi, da se na televiziji ne pojavljajo "elementi, ki niso v skladu z državno religijo".

Prepoved nastopa Puyola so kritizirali številni iranski uporabniki socialnih medijev, med njimi celo nekateri poslanci, posebej zato, ker je izgled španskega zvezdnika znan in zato ne bi smel biti presenečenje in razlog za odpoved.

Do odpovedi sodelovanja je prišlo v sredo, ko naj bi Puyol analiziral prav nastop Irana v dvoboju s Španijo (0:1). A tik pred začetkom tekme je IRIB sporočila, da Puyola na TV ne bo.

Značke: iran, televizija, nogomet, sp

Članki iz rubrike