stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.06.2018 09:06:36

Pri Fifi zadovoljni z videoanalizo na SP. Ste vedeli, da lahko sodniki VAR uporabijo le v ŠTIRIH SCENARIJIH?

Reuters
Fifa je izrazila zadovoljstvo nad tehnološko pomočjo, ki jo imajo na voljo sodniki tekem na svetovnem prvenstvu v Rusiji prvič v zgodovini. Uvodne tekme so pokazale, da sta bili tehnologija VAR, kot tudi tehnologija golove črte sodnikom v veliko pomoč, revizije dogajanja na igrišču pa niso zmotile gledalcev.

Predstavnik Fife je dejal, da so sodniki zahvaljujoč tehnologiji sprejeli "nekaj pravičnejših odločitev": "Vse je šlo, kot smo predvideli. Upamo, da bo v nadaljevanju prvenstva prav tako."

V soboto je urugvajski sodnik Andres Cunha dosodil Francozom enajstmetrovko, po kateri so les bleus z 2:1 na svoji uvodni tekmi mundiala premagali Avstralijo, potem ko si je ogledal počasne posnetke na monitorju ob igrišču. Sodniki so sistem VAR uporabili tudi na tekmi Danska - Peru.



Video sistem za pomoč sodnikom VAR je na voljo delivcem pravice prvič na mundialih. Sodnik ga označi z znakom za ekran, tega pokaže s prsti ob robu zelenice. VAR lahko uporabijo v štirih različnih scenarijih: po doseženem zadetku, ob odločitvah za najstrožjo kazen, ob rdečih kartonih ali v primeru, da napačen nogometaš dobi rumeni ali rdeči karton.

Sistem VAR so testirali že lani na pokalu konfederacij in klubskem svetovnem prvenstvu ter različnih ligah, nemški bundeslige in italijanski serie A.

Značke: nogomet, sp, fifa

Članki iz rubrike