Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 14.06.2018 11:08:11

OBLAK Z VSEMI TOPOVI NAD KATANCA: Ni pošteno, da nekdo, ki ni naredil nič, dobi še en mandat

Grega Wernig
Brane Oblak je vedno brez dlake na jeziku. In v tokratnem pogovoru za Dnevnik, ko se je razgovoril o svetovnem prvenstvu v Rusiji, seveda ni bilo nič drugače. Med drugim je pošteno okrcal tudi lik in delo nekdanjega slovenskega selektorja Srečka Katanca.

Oblak je leta 1974 kot prvi Slovenec zaigral na nogometnem svetovnem prvenstvu. Na predvečer mundiala v Rusiji se je v intervjuju za Dnevnik znova sprehodil po poti spominov in tovarištva, ob tem pa se je ustavil tudi pri slovenski reprezentanci. Ki je seveda ni med 32 izbranimi vrstami, ki se bodo v naslednjih tednih predstavile v Rusiji.


Glavni krivec, da Sloveniji ni na največjem športnem dogodku, pa sta po Oblakovem mnenju Aleksander Čeferin, predvsem pa Srečko Katanec. "Največjo napako je naredil nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je podaljšal pogodbo s Srečkom Katancem. Ni bilo pošteno, da je dal nekomu, ki ni naredil nič, še en mandat. Vedno je treba iskati nove ljudi in jim ponuditi priložnost. Če pa se nekdo ne izkaže, mora oditi. Že tako ga navijači in mediji niso marali. Žal nam je lahko, ker smo imeli lahko skupino in bi ob normalnem poteku prav lahko zaigrali tudi na svetovnem prvenstvu," meni Oblak, ki ni ravno optimističen tudi kar se prihodnosti slovenske izbrane vrste tiče.


Na vprašanje kaj lahko naredi Slovenija pod vodstvom Tomaž Kavčič, je namreč legenda slovenskega nogometa odvrnila sledeče: "Ne veliko. Ni težava v Kavčiču, ki je dober dečko in za nekoga tudi trener. A trenerja vedno naredijo igralci, igralcev pa nima. Imamo tri prave igralce – Jana Oblaka, Kevina Kampla in Josipa Iličića. Ti trije so res kakovostni, a je to premalo. Potrebovali bi vsaj še dva, da bi potegnili voz. Druga težava pa je sovraštvo med igralci, saj si določeni sploh ne podajajo med seboj. Kampla, denimo, povsem ignorirajo. On bi pa tudi moral dvigniti glavo in povleči moštvo ter zaključevati akcije. Ne pa da samo podaja, žoge pa nikoli ne dobi nazaj."


Celoten intervju si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike