Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.03.2018 22:42:51

Novo obdobje, stari problemi! Slovenija nebogljena v Celovcu!

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Celovcu izgubila proti Avstriji z 0:3 (0:2).

Slovenska vrsta je tudi pred očmi predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, ki je obiskal Celovec, neuspešno začela ero selektorja Tomaža Ksavčiča. Nogometaši Slovenije, ki so nastopili v novih dresih, so proti Avstrijcem pokazali bore malo.

Avstrijci so bili precej boljša ekipa in (pre)pogosto preizkušali in preigravali slovensko obrambo. Tako hitro in visoko vodstvo ni bilo presenetljivo, prav tako pa tudi zmaga, s katero so gostitelji v medsebojnih obračunih izenačili na 1:1.

Kavčičevi izbranci bodo vtis popravljali že v torek, ko bodo v Stožicah igrali novo prijateljsko tekmo, in sicer z Belorusijo, na kateri bo svojo zadnjo, 101. tekmo v reprezentančnem dresu odigral Boštjan Cesar.

Selektor Kavčič je na svoji prvi tekmi v vlogi selektorja na igrišče poslal pričakovano postavo, le da v vratih ni bilo lažje poškodovanega Jana Oblaka, temveč je namesto njega začel Vid Belec. Mesto Boštjana Cesarja v osrčju obrambe je dobil Aljaž Struna, Cesarjev kapetanski trak pa je prevzel Bojan Jokić.

Slovenija je začela precej zadržano, Avstrija je imela uvodoma pobudo, a do pravih priložnosti ni prišla. Vse do 15. minute, ko so gostitelji prišli do prostega strela na 20 metrih. Tega se je razveselil Bayernov nogometaš David Alaba, ki iz podobnih položajev zna zadeti. Tudi tokrat se je izkazal in žogo spravil čez živi zid in ob desni vratnici v mrežo za avstrijsko vodstvo.

Slovenci se nikakor niso znašli, hitro izgubljali žoge, v 25. minuti pa so imeli Avstrijci novo lepo priložnost, ko je pred Belca prišel Valentino Lazaro, slovenski vratar pa je dobro posredoval. Dve minuti pozneje so prvič na tekmi zagrozili tudi Slovenci, ko je Benjamin Verbič v kazenskem prostoru lepo prišel do strela malce z desne strani, a je bil Heinz Lindner pozoren.

Že v nasprotnem napadu je z roba kazenskega prostora na drugi strani do strela prišel Alessandro Schöpf, Belec pa ni imel veliko dela. V 29. minuti je po kotu v kazenskem prostoru streljal še Martin Hinteregger, a zgrešil cilj.

Precej bolj razigrani domačini so vodstvo podvojili v 36. minuti. Stefan Lainer je z desne strani žogo poslal v kazenski prostor, kjer je Marko Arnautović "obrnil" Nejca Skubica, prišel do neoviranega strela in zadel za 2:0.

V 42. minuti so izbranci Franca Fode prišli do nove priložnosti, s prostega strela je prečko zadel Alaba. Takoj zatem je s podobno mero vrnil Josip Iličić, ki je zadel vratnico avstrijskega gola s prostega strela z desne strani.

Precej zmedeno slovensko obrambo je v 51. minuti znova kaznoval Arnautović, ki je z glavo zadel po podaji kapetana Juliana Baumgartlingerja. Le nekaj trenutkov zatem je Avstrija znova zagrozila in po strelu Stefana Ilsankerja zadela vratnico.

V nadaljevanju so gledalci spremljali bolj umirjeno predstavo, v kateri so sicer imeli pobudo Slovenci, a niso znali izigrati dobro postavljene avstrijske obrambe. Priložnosti si niso ustvarili, izjema je bil strel z glavo Domna Črnigoja, po katerem pa je žoga končala precej nad avstrijskimi vrati.

V 88. minuti je za zadnjo priložnost na tekmi poskrbel Michael Gregoritsch, Belec pa je njegov strel brez težav ukrotil.

Avstrija - Slovenija 3:0 (2:0)

* Stadion Wörthersee, gledalcev 18.100, sodniki: Klossner, Zgraggen in Zürcher (vsi Švica).
* Strelca: 1:0 Alaba (15.), 2:0 Arnautović (36.), 3:0 Arnautović (51.).
* Avstrija: Lindner, Hinteregger, Ilsanker, Arnautović (od 86. Schaub), Alaba (od 90. Wöber), Baumgartlinger (od 90. Schlager), Prödl, Schöpf (od 74. Grillitsch), Burgstaller (od 69. Gregoritsch), Lainer, Lazaro (od 67. Kainz).
* Slovenija: Belec, Skubic (od 62. Milec), Struna, Mevlja, Jokić, Krhin, Kurtić (od 46. Birsa), Kampl (od 77. Rotman), Verbič (od 86. Šporar), Iličić (od 77. Črnigoj), Berić (od 46. Bezjak).
* Rumena kartona: Alaba; Iličić.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike