stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 21.03.2018 10:40:28

EDINSTVENI Martin Milec: Če me bodo zeleni zafrkavali? Imam pripravljen odgovor! Rekel jim bom, da ...

Grega Wernig
Če potrebujete zanesljivega bočnega branilca, je član Maribora, povratnik v slovenski nogomet, lahko primeren naslov. Če potrebujete trezen, odkrit, iskren in neposreden pogled na karkoli, pa Martin Milec brez kančka dvoma ne bi mogel biti bolj primeren. Tudi v trenutkih, v katerih bi marsikdo pobegnil in se skril.

Martin Milec je edini reprezentant novega selektorja Tomaža Kavčiča, ki med 26 izbranci prihaja iz slovenske lige. »Zame je to velika čast, dodatna čast. Res je sicer, da so nekateri fantje, ki so tukaj, slovensko ligo zapustili pred kratkim, a vseeno to nekaj pove, vseeno to daje dodatno priznanje mojim predstavam, moji igri. Potrudil se bom na treningih in ob morebitnih nastopih, da to čast in to priznanje upravičim,« je poudaril vedno nasmejani, vedno simpatični 26-letnik, čigar nasmeh se še razširi, ko ga človek spomni na jesenski del sezone, na resnično imenitne nastope, na asistence in predvsem na malodane epsko sodelovanje z Marcosom Tavaresom, ki je pri svojih zgodovinskih strelskih mejnikih z Milcem napol čudežno povezan, kot bi lahko rekli, s popkovino.

»Z manjšim padcem, ki je bil posledica odsotnosti poletnih priprav, sem resnično odigral praktično popolno jesen, liga prvakov in tistih nekaj zgodovinskih trenutkov s kapetanom je zares nepozabnih. To so stvari, ki si jih lahko želi vsak nogometaš in zaradi katerih sem se vrnil.« No, če se ob teh stvareh nasmešek, kot rečeno, razširi, pa hitro postane kombinacija grenko-kislega, če sogovornik jesenskih +3 Maribora v primerjavi z Olimpijo spremeni v trenutnih –10. Opazka, da se je zima podaljšala in da vijolice v taki pomladi očitno ne morejo cveteti, se mu zdi smešna, a grenko-kislo smešna. »Občutek je zelo slab, katastrofalno smo odigrali dosedanji del drugega dela sezone, to moramo priznati. V takih trenutkih moramo ostati skupaj kot ekipa, vsak igralec pa se mora sam pri sebi zamisliti, ali je dal dovolj za te barve, ali je dal dovolj za ta klub,« je dejal in verjetno ni pričakoval, da se na zadnji del te izjave ne bomo obesili. Zvenelo je namreč, kot da kdo ni dal dovolj, kajneda? »Rekel bom takole: seveda si vsi želijo zmagati, glede vprašanja, kdo ni dal dovolj, pa ostaniva pri tem, da vsi nismo dali dovolj.«

milec gw 1
Grega Wernig

Še vedno imam več lovorik kot oni
Z Martinom smo nadaljevali na temo interpretacije že omenjenega stanja na lestvici. Je zaradi njega po njegovem prvenstvo odločeno? »Mislim, da ne. Imamo tekmo manj, naša naslednja tekma bo v Ljubljani, tako da če bi nam na teh dveh srečanjih uspelo osvojiti šest točk, je razlika le štiri in ob tej razliki ne more biti odločenega nič. Fantom v mariborski slačilnici sem povedal, da je zame sreča, da zdaj igramo z Olimpijo, saj lahko ta obračun najlažje obrne stvari.« Z navijači, ki ekipo še podpirajo, a s klimo v mestu, ki je resnično blizu vrelišča.

»Verjamem, da nam bodo navijači stali ob strani. Vem pa, da v Mariboru in na Štajerskem vlada izrazito nezadovoljstvo, in s tem se moramo spoprijeti. Morda so malo razvajeni zaradi številnih uspehov, a vsekakor imajo pravico biti razočarani in moram priznati, da je tega izkupička sram tudi mene. V zadnjih dneh in tednih zaradi tega sploh nisem želel iz hiše, kajti stanje resnično ni prijetno. In ko rečem to, potem moram priznati tudi, da mi ustreza, da sem lahko vse skupaj dal na stran, se za nekaj časa odmaknil in odšel v reprezentanco.« Pri čemer pa nam je takoj prišlo na misel, da v izbrani vrsti trenutno resda ni nikogar iz Olimpije, zato pa je nekaj precej zelenih (v pomenu klubske pripadnosti) fantov, ki so zmajevo gnezdo zapustili pred časom in ki verjetno ne bodo dovolili, da bi Milec pozabil na klubske težave. »Verjetno res ne bodo dovolili, a če me bodo zbadali in zafrkavali, imam pripravljen odgovor. Še vedno imam več lovorik kot oni, Maribor pa več kot Olimpija,« se je prisrčno nasmejal ...

CELOTEN POGOVOR Z MARTINOM MILCEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike