Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 21.03.2018 08:48:31

Igor Bišćan o tem, zakaj je Olimpija letos TAKO DOBRA: Kaj se je SPREMENILO v primerjavi z jesenjo? Poglejte ...

www.alesfevzer.com
Olimpija v Prvi ligi Telekom Slovenije ruši vse pred sabo.

Olimpija je na začetku letošnjega leta v izjemni formi. Zmaji so nanizali kar šest zaporednih zmag, torej so letos stoodstotni. Ker je hkrati Maribor padel v hudo krizo, so zmaji na vrhu lestvice prednost pred Štajerci povečali že kar na velikih deset točk. Ob tem se seveda poraja ključno vprašanje: kaj so zmaji počeli v zimskem premoru, da so zdaj tako superiorni?


"Kaj se je spremenilo? Ne veliko," se niti po šesti zaporedni zmagi in povečanju prednosti na velikih deset točk Igor Bišćan ni želel hvalisati oziroma na dolgo in široko razpredati o tem, kaj je storil, da je Olimpija tako prepričljiva. "Bolj kot ne smo ista ekipa kot jeseni. Stvarem strežemo na enak način. Ampak je že tako, da pridejo trenutki, ko ti nič ne gre tako, kot si si zamislil, spet drugič pač vse. Zdaj je tako, da tekmecem ne dopuščamo veliko, hkrati ne potrebujemo veliko priložnosti za to, da zabijemo gol. Kar zadeva mene kot trenerja Olimpije, je najpomembneje in bržčas ključno, da smo izjemno čvrsti, zbrani in osredotočeni v obeh fazah igre. Torej tako v obrambi kot tudi v napadu. Da premoremo več kot dovolj kvalitete, da potem dobro igro v obrambi nagradimo z učinkovitostjo v napadu, pa ni nobenega dvoma. Ampak bolj kot ne smo na takšni poti že vse od začetka. Zdaj nam gre res zelo dobro in nadejam se, da bomo v takšnem slogu tudi nadaljevali," je zadovoljen Zagrebčan.

Bišćan kakopak hkrati upa, da reprezentančni premor ne bo negativno vplival na njegove varovance: "Glede na utrujenost počitek pride prav. Upam pa, da bomo nadaljevali v enakem slogu. Še naprej moramo biti profesionalni, še naprej moramo delati z enako mero zavzetosti. V naslednjem ciklu tekem nas čaka ogromno obračunov. Ne samo prvenstvenih, tudi pokalni. Tako da se res ne smemo preveč sprostiti. Osredotočenost mora ostati na enaki ravni. Potem pa bomo šli naprej: iz tekme v tekmo."

Članki iz rubrike