tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Nadiya Bychkova, Lee Ryan Svet24.si

Je Nadiya z njim preveč prijateljska?

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

Reševalci so prišli brez zdravnika Svet24.si

Med ribiškim piknikom na Gorenjskem se je utopil ...

josip broz tito Svet24.si

Obisk pri Titovih sorodnikih na Kozjanskem

damijan janković Njena.si

Tako privlačna je Jankovićeva tašča

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

STA
STA
0 19.03.2018 20:17:42

Slovenska reprezentanca se je prvič pod vodstvom Tomaža Kavčiča zbrala na Brdu, zvezdnik odlično razpoložen (foto)

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju prvič zbrala pod novim selektorjem Tomažem Kavčičem. Fantje so prišli dobro razpoloženi in si želijo čim več zmag pod novim vodstvom, to si želijo že na petkovi prijateljski tekmo v Celovcu z Avstrijo.

Če Kavčič še čaka na prihod Roberta Berića, Benjamina Verbiča in Rajka Rotmana, pa so vsi preostali že na Gorenjskem, med njimi tudi Josip Iličić, ki je na zbor prišel še posebej dobre volje, saj je konec tedna v dresu Atalante ob zmagi v gosteh proti Hellas Veroni (5:0) dosegel tri zadetke.

"To nič ne šteje, bomo videli, kaj bo v petek," je v smehu dejal Iličić in nadaljeval: "Super se počutim, zdrav sem, dobro igramo. Konec koncev tudi zabijam zadetke, podajam, tako da upam, da bom tako nadaljeval naprej. Največja želja pa je ostati zdrav."

ilicic gw
Grega Wernig
Čeprav je Kavčič kot pomočnik že delal v reprezentanci s Srečkom Katancem, pa bodo zdaj, ko je v vlogi selektorja, bržčas vidne določene spremembe.


"Zaenkrat ne pričakujem še ničesar. Lepo je biti spet s temi fanti, nekaj časa je že minilo od zadnjega zbora. Lepo se je vrniti, se družiti in upam, da bomo naredili kaj več kot prej," je na vprašanje o pričakovanjih glede novega šefa strokovnega štaba povedal Iličić.

"Vsak selektor ima svoja navodila, svoj koncept dela. Verjetno tudi naš novi selektor. Na vse skupaj gledam pozitivno. Iskreno povedano, imam veliko motivacijo, da izpolnim cilj in odigram na nekem velikem prvenstvu."

kavcic gw
Grega Wernig
Prav evropsko prvenstvo 2020, katerega kvalifikacije se bodo začele prihodnje leto (že jeseni pa alternativna pot skozi ligo narodov), je, kot pravi Iličić, bržčas zanj zadnja priložnost za izpolnitev želje. "Pač, moj čas se počasi izteka in je to verjetno res zadnja priložnost. Mislim, da je cilj vsakega Slovenca uvrstitev na EP. Zelo sem motiviran, nisem več tako rosno mlad, ampak bom vse naredil, da nam bo to uspelo," je povedal 30-letni reprezentant.


Kot pravi, ima reprezentanca še rezerve, ob nesporni kakovosti ji po njegovem manjka sproščenost na igrišču, da lahko odigrajo tako, kot znajo.

brdo gw
Grega Wernig

Bodo pa prihodnji torek v Stožicah proti Belorusiji še zadnjič igrali z dosedanjim kapetanom Boštjanom Cesarjem, s stotimi nastopi za izbrano vrsto slovenskim nogometnim rekorderjem v tem pogledu.

"Ko začnem razmišljati o teh situacijah, je kar malce težko. Pride ta čas, ko se moraš posloviti, nehati igrati. Boštjan je veliko naredil za to reprezentanco, preživeli smo kar nekaj lepih trenutkov. Upam, da bo čim več ljudi prišlo na to njegovo zadnjo tekmo, da se poslovi, kot si zasluži," pravi Iličić.

Cesar je bil tudi kapetan, treba bo najti novega. Ima sam kakšne težnje po kapetanskem traku? "Ne razmišljam o tem. Kapetani moramo biti vsi skupaj, vsak mora prevzeti svojo odgovornost, le tako se lahko pride do rezultata," meni Iličić, ki se je ozrl še na petkove tekmece Avstrijce.

trening gw
Grega Wernig
"Kakovostna reprezentanca. Ima igralce po velikih evropskih klubih. Tekma je dobrodošla, bo blizu našega doma, upam na čim večjo podporo. Upam, da se bomo dokazali in da bo to nova lepa popotnica," je še dejal Iličić in na to, če bo rezultat pomemben, odvrnil: "Tudi na treningu je pomembna zmaga. To je moja miselnost. Ne maram izgubljati in mislim, da bo tako do konca življenja."

Značke: nogomet, slovenija

Članki iz rubrike