Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.03.2018 18:50:24

Kazahstanci dobili novega selektorja

Bolgar Stanimir Stoilov je novi selektor kazahstanske nogometne reprezentance. Na selektorskem mestu je zamenjal Rusa Aleksandra Borodjuka, ki v sedmih reprezentančnih tekmah ni zabeležil niti ene zmage, šestkrat je njegova ekipa izgubila, enkrat pa remizirala.

Stoilov, ki je podpisal dveletno pogodbo, je bil dvakrat že tudi selektor bolgarske reprezentance, leta 2007 je zmagal na dveh prijateljskih tekmah, a se potem zaradi nesporazumov z vodstvom zveze z njo razšel. Drugo priložnost je dobil dve leti pozneje, takrat je v 20 mesecih zbral tri zmage, štiri remije in sedem porazov.


Nekdanji bolgarski reprezentant, za selekcijo Bolgarije je odigral 14 tekem in dosegel tri gole, od leta 2014 deluje v Kazahstanu, kjer je s svojim klubom Astano zelo uspešen. Štirikrat je bil državni prvak, v sezoni 2015/16 se je uvrstil v skupinski del lige prvakov, v naslednjih dveh letih pa v skupinski del evropske lige.

"V Kazahstanu sem dovolj časa, da sem spoznal državo, igralce, klube in reprezentanco. Zavedam se, da ima nacionalna selekcija težave, da me čaka težko delo, toda probleme bomo poskušali rešiti," je ob podpisu pogodbe dejal 51-letni Stoilov.

Značke: nogomet, kazahstan

Članki iz rubrike