Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.02.2018 18:22:29

NORI NA NOGOMET: Dvajset odstotkov Islandcev si želi vstopnice za nogometno SP 2018!

vszi
Kar 20 odstotkov vseh Islandcev si želi vstopnico za nogometno svetovno prvenstvo, ki ga bo letos poleti gostila Rusija, je razkrila islandska veleposlanica v Rusiji Berglind Asgeirsdottir. Po poročanju ruske tiskovne agencije Tass Islandija tesno sodeluje z ruskimi oblastmi vse od dne, ko se je država s severa Evrope uvrstila na SP.

Islandija je ena najmanjših držav na svetu po številu prebivalcev. Če bi se SP 2018 res udeležilo 20 odstotkov vseh Islandcev, bi to pomenilo, da bi jih bilo v Rusiji na tekmah slabih 69.000.

Asgeirsdottirjeva je poudarila, da Islandija diha s svojo nogometno reprezentanco, to je dokazala že na zadnjem evropskem prvenstvu, ko so bili islandski navijači s svojimi pesmimi in bojevniškimi vzkliki pravi hit.


Pomemben dejavnik zanimanja pa je po njenem mnenju tudi to, da v ruskem klubu Rostov igrajo trije Islandci - pa tudi Slovenca Matija Boben in Žan Majer - mesto na jugu Rusije pa bo med drugim gostilo eno od tekem islandske reprezentance.

Islandija bo med prvenstvom sicer nastanjena ob Črnem morju, v letovišču Gelendžik, po besedah veleposlanice pa bodo nogometaši njene države imeli prvorazredne pogoje za bivanje in trening.

Svetovno prvenstvo bo med 14. junijem in 15. julijem. Islandijo v skupinskem delu čakajo Argentina, Nigerija in Hrvaška.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike