gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dominik Pekeč
Dominik Pekeč
0 14.02.2018 15:23:42

Elita, ki je bila del PSG-ja in Reala: Seznam je ZASTRAŠUJOČ!

Reuters
Nocoj ob 20.45 bodo na Santiagu Bernabeuu vse oči uprte v spektakel med madridskim Realom in PSG-jem. Na igrišču bodo navijači spremljali »ples milijonov«, jasno pa bo tudi, katerega zvezdnika v letošnji sezoni ne bomo več videli na evropskih zelenicah. Cristiana Ronalda ali Neymarja?

Kateri zvezdniki so igrali tako za Real Madrid, kot za PSG?

Ena izmed trenutno glavnih zvezdnikov PSG-ja, Angel Di Maria ter Lassana Diarra, sta v preteklosti nosila dres »kraljevega« kluba.

Vendar obstaja še veliko nogometnih zvezd, ki so stanovale in v Madridu in v Parizu.

Nicholas Anelka, ki je sezono začel prav v Parizu, se je nato po dveh letih igranja v Arsenalu preselil v Madrid. V Realu se ni ravno najbolje znašel, saj je pri »belem baletu« preživel le eno sezono. V tem obdobju je na 19 tekmah zadel dva gola, a vseeno vzel evropski naslov. Po končani madridski epizodi se je vrnil v Pariz in tam preživel samo leto in pol.

Zgodba govori o še enem Francozu, Claudeu Makelelu, ki je v dresu Madridčanov preživel tri sezone in osvojil dva naslova španskega prvaka ter ligo prvakov. Leta 2008 je Makelele prišel v PSG in po končani karieri postal pomočnik trenerja v prvi ekipi.

Leta 2003 je David Beckham po odhodu iz Manchester Uniteda postal član »Galaktikov« in odšel po enaki poti kot Figo, Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane itd. Dres Reala je nosil do leta 2007, a v tej eri osvojil samo eno prvenstvo ter superpokal. Sredi sezone 2013/2014 so Parižani kupili nekdanjega angleškega reprezentanta, ki je za francoskega velikana odigral 10 tekem in v svoji zadnji sezoni v karieri, osvojil naslov francoskega prvaka.

Za konec se je treba seveda spomniti na trenersko legendo, Carla Ancelottija, ki je v svoji trenerski karieri vodil številne evropske velikane. Trenerska legenda je v decembru 2011 nasledila Antonieja Kombouareja in v naslednji sezoni osvojila naslov državnih prvakov z nekdanjimi francoskimi prvaki. Na začetku sezone 2013/2014 je prevzel Real Madrid in ob koncu sezone 2015/2016, osvojil tudi ligo prvakov.

Poleg omenjenih sta bila del obeh evropskih velikanov še Joaquim Agostinho in Gabriel Heinze.

Članki iz rubrike