Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.01.2018 13:24:41

Poglejte, kakšne so vse skupine v LIGI NARODOV

Reuters
Slovenija v novem tekmovanju proti Cipru, Bolgariji in Norveški.

Slovenska reprezentanca je na žrebu v Lozani dobila tekmece v novoustanovljeni ligi narodov. Nekdanji finski zvezdnik Jari Litmanen je Slovenijo izžrebal v skupino 3 lige C, kjer bodo igrali še Ciper, Bolgarija in Norveška.

V skupini 1 te lige so Izrael, Albanija in Škotska, v skupini 2 Estonija, Finska, Grčija in Madžarska, v skupini 4 pa Litva, Črna gora, Srbija in Romunija. V najmočnejši ligi, A, bodo v prvi skupini Nizozemska, Francija in Nemčija, v drugi Islandija, Švica in Belgija, v tretji Poljska, Italija in Portugalska, v četrti pa Hrvaška, Anglija in Španija.

V ligi B bodo v skupini 1 Češka, Ukrajina in Slovaška, v skupini 2 Turčija, Švedska in Rusija, v skupini 3 Severna Irska, BiH in Avstrija, v skupini 4 pa Danska, Irska in Wales. V ligi D pa bodo v skupini 1 Andora, Kazahstan, Latvija in Gruzija, v skupini 2 San Marino, Moldavija, Luksemburg in Belorusija, v skupini 3 Kosovo, Malta, Ferski otoki in Azerbajdžan, v skupini 4 pa Gibraltar, Liechtenstein, Armenija in Makedonija.

Nova liga narodov, ki se bo začela septembra in so jo pri Uefi potrdili septembra lani, bo zamenjala tekmovalno in marketinško "nepomembne" prijateljske tekme. Dodaten čar tega pa je, da si bodo štiri države tudi prek lige narodov priigrale mesta za evropsko prvenstvo 2020.

Prvi del skupinskega dela tekmovanja bo med reprezentančnimi premori septembra, oktobra in novembra letos. Reprezentance v vsaki skupini bodo igrale tako doma kot v gosteh vsaka z vsako. Zmagovalca lige narodov bo dal mini turnir štirih zmagovalcev skupin lige A s polfinalom in finalom.

Turnir bo junija 2019. Zadnjeuvrščene ekipe iz vsake skupine in lige bodo nazadovale v nižjo ligo (štiri iz A v B, štiri iz B v C in štiri iz C v D), zmagovalke pa bodo napredovale (iz D v C, C v B in B v A).

Bo pa liga narodov dala tudi štiri udeleženke evropskega prvenstva 2020. V tradicionalnih kvalifikacijah si bo EP priborilo 20 reprezentanc, preostale štiri pa bodo dali zmagovalci lig A, B, C in D v ligi narodov.

Liga A; skupina A1: Nizozemska, Francija, Nemčija; skupina A2: Islandija, Švica, Belgija; skupina A3: Poljska, Italija, Portugalska; skupina A4: Hrvaška, Anglija, Španija

Liga B; skupina B1: Češka, Ukrajina, Slovaška; skupina B2: Turčija, Švedska, Rusija; skupina B3: Severna Irska, BiH, Avstrija; skupina B4: Danska, Irska, Wales.

Liga C; skupina C1: Izrael, Albanija, Škotska; skupina C2: Estonija, Finska, Grčija, Madžarska; skupina C3: Ciper, Bolgarija, Norveška, Slovenija; skupina C4: Litva, Črna gora, Srbija, Romunija

Liga D; skupina D1: Andora, Kazahstan, Latvija, Gruzija; skupina D2: San Marino, Moldavija, Luksemburg, Belorusija; skupina D3: Kosovo, Malta, Ferski otoki, Azerbajdžan; skupina D4: Gibraltar, Liechtenstein, Armenija, Makedonija.

Članki iz rubrike