Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 14.11.2017 07:58:53

Ne boste mogli zadrževati solza! Reprezentančno slovo Gianluigija Buffona je SRCE PARAJOČE, medtem ko so njegovi soigralci zbežali po tekmi, je on ... (video)

Italijanska reprezentanta Giorgio Chiellini in Gianluigi Buffon.
Profimedia
Italija po remiju s Švedsko ne bo videla svetovnega prvenstva, od reprezentance pa se je na San Siru v solzah poslovil Gianluigi Buffon.

Prvič po letu 1958, torej prvič v šestdesetih letih bo Italija svetovno prvenstvo v nogometu spremljala od doma. Kar se je zdelo še nedolgo tega nepredstavljivo, je v ponedeljek zvečer na kultnem San siru postala bridka resničnost azzurrov. 

Najbolj čustven trenutek je bil vsekakor zadnji nastop za reprezentanco Gianluigija Buffona, ki je v primeru neuvrstitve na SP napovedal svoje slovo, toda redki so bili takšni, ki so mislili, da se bo to zgodilo že v dodatnih kvalifikacijah in po dveh tekmah s Švedsko. Buffon je že po zadnjem sodnikovem žvižgu težko zadrževal solze in medtem, ko so njegovi reprezentančni kolegi od razočaranja in tudi sramu hitro pobegnili v slačilnice, je on stopil pred kamere in v solzah še zadnjič spregovoril kot kapetan italijanske reprezentance.

"Žal mi je, da se je moja zadnja tekma končala z neuspehom, da bi se uvrstili na svetovno prvensvo. Ni mi žal zaradi sebe, temveč zaradi italijanskega nogometa. Krivi smo vsi, saj vsi zmagujemo in izgubljamo skupaj. Mislim pa, da imamo dovolj ponosa, moči in trme, da se bomo po tem pobrali, še vedno smo se. Zapuščam italijansko reprezentanco, ki se zna postaviti zase, objeme pošiljam vsem, s katerimi sem delil to neverjetno popotovanje," je v solzah povedal Buffon, ki se je z Italijo pred 11 leti veselil naslova svetovnih prvakov in ki je za Italijo odigral 175 tekem. 

Članki iz rubrike