Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.11.2017 09:38:45
Deli članek:

Številka, ki vas bo ŠOKIRALA! Nora odpravnina za nekdanjega trenerja MARIBORA

Drago Wernig - TAKA

Izkušeni strokovnjak bo ob pogledu na bančni račun lažje prebolel neuspeh na klopi hrvaške izbrane vrste.

Vodilni možje Nogometne zveze Hrvaške so se pred ključno tekmo v rednem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo odločili za zamenjavo selektorja. Ante Čačić se je moral posloviti, nasledil pa ga je Zlatko Dalić, ki je svoje poslanstvo uspešno opravil. Ognjeni so po njegovim vodstvom v Ukrajini osvojili ves izkupiček in se uvrstili v dodatne kvalifikacije, kjer se bodo udarili z Grčijo.

Hrvaška javnost pa je medtem zgrožena nad odpravnino, ki jo je dobil njihov nekdanji selektor, ki smo ga na slovenskem prizorišču spoznali na klopi Maribora. Tudi v Ljudskem vrtu se je moral posloviti predčasno, toda vijoličasti mu gotovo niso namenili tako visoke odpravnine kot hrvaška zveza, kar pri južnih sosedih buri duhove.

Večernji list namreč poroča, da je predsednik zveze Davor Šuker med kvalifikacijami spremenil pogodbo Anteju Čačiću. Oziroma jo izboljšal v času, ko je bilo stanje skoraj idealno in so bili kockasti na vrhu svoje skupine. In koliko je zaslužil zdaj že nekdanji selektor? Njegova mesečna plača naj bi znašala kar 60 tisoč evrov. "Neverjetna številka," dodaja Večernji list in razkriva, da je bil v pogodbi aneks, da v primeru odpovedi selektorju pripada 12 mesečnih plač nadomestila. Ste izračunali? Da, Ante Čačić naj bi za odpoved dobil nič manj in nič več kot 720 tisoč evrov! Na zvezi informacije niso ne zanikali ne potrdili, zavili so se v molk.