Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2017 13:19:03
Deli članek:

TO JE NAŠ VELIKI KAPETAN. Enostavno Kralj! V srce vas bo zadel odgovor na vprašanje, kdo od Slovaške ali Škotske si bolj zaslužil nastop na SP

Grega Wernig

Boštjan Cesar ostaja kapetan z veliko začetnico. Jutri bo še 100. nastopil za slovensko izbrano vrsto, ta jubilej pa bi si zaslužil že s kapetanskim nastopom na tiskovni konferenci.

Petiintridesetletni osrednji branilec Chieva bo tako jutri ob 18.00 proslavil edinstven dosežek, ki mu v naši državi še nismo bili priča. Stotič bo namreč oblekel dres z državnim grbom. Že samo zaradi tega se spodobi, da pridete v Stožice in pozdravite velikega človeka in kapetana. 

"Po Angliji smo dali hitro glave skupaj. Ni bilo lahko, ker smo dobili gol v zadnjih minutah. Bili smo razočarani, a smo bili zadovoljni, ker smo parirali Angliji s svojo igro. Imamo željo, da zaključimo kvalifikacije z dobrim rezultatom."

Grega Wernig
Boštjan Cesar


Tudi vprašanja o zadnji tekmi Katanca se ni mogel izogniti. "Seveda da želimo zmagati tudi zanj. Zadnja tekma selektorja v kvalifikacijah. Upamo na najboljše, vemo, da smo v težkem položaju. A hočemo zmago, tako zanj, kot zase kot za gledalce."

"Takoj po tekmi je sicer razmišljal o tem, da nimamo več možnosti. Toda takoj, ko je to doumel, je prišel k nam v slačilnico in nam dejal, da strnemo vrste ter skupaj dosežemo pozitiven rezultat in naredimo svoje ter čakamo na drugo tekmo."

V obrambi je tudi po zaslugi stebra iz Chieva slovenska reprezentanca odlična. Brez prejetega gola na domačih štirih tekmah. "To nas krasi že cele kvalifikacije, da dobro stojimo v obrambi. To je zasluga cele ekipe. Vseh 11 je zaslužnih zato, da ne dobimo gola. Smo trda ekipa, to nas krasi. Moramo pa tudi mi v obrambi in tisti v vezni vrsti pomagati napadalcem, da zabijemo čim več golov."

Odgovoril je tudi na vprašanje, ali si želi med tekmo izvedeti, kakšen je rezultat na drugi tekmi med Slovaško in Malto. "To je lahko pozitivno ali negativno, toda s tem se ne obremenjujemo. Lahko je tam pozitiven rezultat, a mi moramo vseeno zmagati doma. Če pa bomo občutili, da je na SLovaškem v prid nam, bomo seveda veseli tega in dodatno motivirani."

In za konec še izjava, zaradi katere se je še bolj vtisnil v srca slovenskih navijačev. Vprašali so ga, kdo bi si bolj zasluži prvenstvo, ali Škoti ali Slovaki, če se Slovencem ne posreči: "Ne nimam nobene preference. Razmišljamo zgolj o Sloveniji. S tem osebno nimam nič. V mislih je zame zgolj Slovenija."

Tina Kosec