stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 06.10.2017 23:14:24

Španija v Rusiji, Hrvaški in Srbiji pa je MOČNO SPODRSNILO

Luka Modrić
Reuters
Španska nogometna reprezentanca si je danes kot naslednja reprezentanca zagotovila udeležbo na svetovnem nogometnem prvenstvu 2018 v Rusiji.

Znanih je že enajst reprezentanc, ki bodo prihodnje leto nastopile na mundialu, to so Španija, Rusija, Brazilija, Anglija, Nemčija, Iran, Japonska, Mehika, Belgija, Južna Koreja in Savdska Arabija.

Španci so vse dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 3:0. Zadeli so Rodrigo, Isco in Thiago Alcantara. Nekdanji svetovni prvaki so bili konkretni že v prvih 45 minutah, preostalemu tekmecu za vrh lestvice v skupini G, ki vodi na mundial, Italiji, pa niso prepustili možnosti, saj so kolegi z Apeninskega polotoka v Torinu igrali zgolj neodločeno 1:1 proti Makedoniji. V tej skupini je Izrael v Vaduzu z 1:0 ugnal Liechtestein. S 25 točkami vodi Španija pred Italijo z 20 točkami, tretja je Albanija s 13.

Predčasno zagotovo uvrstitev na SP so zapravili tudi Srbi, ki so Avstrijcem v skupini D dovolili, da so jih premagali z 2:3. Ekipa, zbrana okrog selektorja Slavoljuba Muslina je po vodstvu z 1:0 na Dunaju nato klonila z 2:3. Za Srbijo sta zadela Luka Milivojević (11. minuta) in Nemanja Matić (83.), medtem ko so bili za Avstrijce uspešni Guido Burgstaller (25.), Marko Arnautović (76.) in Louis Schaub (90.). Srbi bodo v ponedeljek v Beogradu igrali proti Gruziji, še vedno pa so z 18 točkami vodilna ekipa skupine D, vendar Wales, ki je nocoj z 1:0 premagal Gruzijo, pred zadnjim odločilnim krogom na drugem mestu zaostaja samo za točko. Tudi tretjeuvrščeni Irci so zadržali možnost za prvo mesto v skupini, potem ko so v Dublinu z 1:0 odpravili Moldavijo.

Najbolj napeto je v skupini I, kjer je danes Hrvaška zgolj remizirala s Finsko 1:1 in izgubila vodilno mesto v skupini. Tam je po novem Islandija, ki je bila v Turčiji od gostiteljev boljša s 3:0. Islandci imajo pred zadnjim krogom 19 točk, drugo in tretjeuvrščeni Hrvati ter Ukrajinci pa po 17. Ukrajinci so bili nocoj na Kosovu boljši z 2:0.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike