Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
13.11.2016 09:22:14
Deli članek:

Katanec v slabo voljo spravil Makedonce

Grega Wernig

Makedonci so dolgo časa upali, da bo za njih zaigral znanec s slovenskih zelenic, toda to zdaj ne bo več mogoče.

Dejan Trajkovski je v petek debitiral na uradni tekmi slovenske reprezentance. Čeprav debija ne bo ohranil v ravno najlepšem spominu, saj si je v drugem polčasu dvoboja z Malto zlomil ključnico, pa je zdaj jasno, da nikoli ne bo oblekel dresa makedonske reprezentance.

S to možnostjo se je še lani povsem odkrito spogledoval, snubili so ga tudi številni tamkajšnji mediji, a novopečeni slovenski reprezentant je dejal, da bo zaigral za tisto reprezentanco, ki ga bo prva poklicala. In to je bila slovenska, zaradi tega, ker je v petek zaigral na uradni tekmi, pa je izgubil možnost, da bi v prihodnosti lahko oblekel makedonski reprezentančni dres.

Grega Wernig

Številni makedonski mediji, še posebej pa nogometni portali, so po še enem izgubljenem talentu polni graje na račun vodstva zveze. Očitajo ji, da je preveč trmasta pri novačenju mladih nogometašev in da je izgubila še enega talenta. Kot že rečeno, je Trajkovski javno izrazil željo, da bi igral za Makedonijo, a mu niso želeli ponuditi priložnosti, saj takrat ni igral na najvišjem nivoju. Pa čeprav je bilo očitno, da gre za zelo talentiranega igralca ...