Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2016 18:19:23
Deli članek:

Benjamin Verbič o čarobnem dotiku

Grega Wernig

Zvezdnik Københavna je bil na Malti mož odločitve.

Slovenski reprezentanti so Malto zapustili zelo dobro razpoloženi. Upravičeno. Sicer je dejstvo, da v dvoboju z gostitelji niso blesteli, a so osvojili pomembne točke in si pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo zagotovili zelo dobro izhodišče.

Grega Wernig
Trenutek odločitve se je zgodil na začetku drugega polčasa, ko je Benjamin Verbič unovčil podajo Jasmina Kurtića in žogo s petko preusmeril v mrežo. S čarobnim dotikom. Mojstrovina. "Resda sem zadel, toda gol je plod truda in akcije celotne ekipe. Seveda pa sem prvenca v reprezentančnem dresu zelo vesel. Jasmin me je dobro videl, jaz sem s petko lepo zatresel mrežo," je povedal mož odločitve.

V prvem polčasu je nekaj priložnosti ostalo neizkoriščenih. "Med odmorom smo se dogovorili, da je treba iti na vse, da moramo biti odločni, agresivni in čim prej doseči gol. V drugi del smo krenili zelo motivirani, kar se nam je kmalu obrestovalo. Dosegli smo, kar smo hoteli. Veseli smo, da smo po štirih tekmah brez poraza. Dokazali smo, da smo prava ekipa, da se borimo za Slovenijo, Zdaj smo motivirani za naslednje leto," poudarja zvezdnik Københavna.