Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2016 18:52:27
Deli članek:

V Splitu s palicami brutalno pretepli najboljšega hrvaškega sodnika

sportske.jutarnji.hr
Bruno Marić

Več zamaskiranih napadalcev je sodnika, ki je v Dalmaciji nepriljubljen zaradi prijateljevanja z osovraženim Zdravkom Mamićem, preteplo s palicami, zaradi česar je moral v bolnišnico.

Bruna Marića so v Splitu po poročanju Sportskih novosti in drugih hrvaških medijev napadli danes popoldne, in sicer naj bi se ga več ljudi lotilo s palicami različnih oblik in vrst ter gasilskimi aparati. Ko so z njim in njegovo družbo opravili, so se razbežali po mestu, je pa policija uspela uloviti enega izmed njih – 26-letnega moškega, ki je že poznan po navijaških izgredih in vnašanju pirotehnike na štadione.

Da ni prišlo do česa hujšega, so poskrbeli mimoidoči, ki so Mariću priskočili na pomoč, hitro pa je bila na kraju dogodka policija, ki je od mesta incidenta oddaljena zgolj 300 metrov. Sodnika, ki je bil dvakrat zapored izbran za najboljšega na Hrvaškem, so prepeljali v bolnišnico, vendar pa k sreči menda ni utrpel težjih poškodb.

»Kar naenkrat je v restavracijo vstopilo deset huliganov, pripadnikov Torcide, ki so imeli v rokah palice in 'bokserje', s katerimi so nas napadli. Dobil sem nekaj težkih udarcev in če ne bi bilo natakarjev in gostov lokala, bi me mogoče celo ubili. Natakarji so nas branili, tako da nam je celo uspelo zadržati enega napadalca in ga zadržati do prihoda policije,« je za Večernji list povedal napadeni Marić.

Ta je zaradi dobrih odnosov z Mamićem sicer že dlje časa tarča takšnih in drugačnih napadov splitskih navijačev. Lani je denimo že sklical tiskovno konferenco, kjer je javnost seznanil, da prek SMS sporočil dobiva grožnje s smrtjo. Takrat je dejal, da ne bo nikoli več sodil derbija Hajduka in Dinama.