Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2016 10:14:06
Deli članek:

Oblak branil angleškega zvezdnika in razkril načrt za zmago Slovenije

Grega Wernig

Prvi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak verjame v zmago na tekmi z Anglijo.

Potem ko je Anglija le z 2:0 premagala Malto, se je plaz kritik vsul predvsem na Wayna Rooneyja. Zvezdniku Manchester Uniteda številni očitajo, da je že predolgo časa povsem izven forme. Navijači so tako začasnega selektorja Garetha Southgatea pozvali, naj Rooneyja posadi na klop za rezerve, toda Jan Oblak je ne glede na vse prepričan, da je otrok Evertona še naprej vsega spoštovanja vreden nogometaš.

"Rooney je svetovna zvezda, vedno je ključen mož za igro angleške reprezentance. Je njen ključni nogometaš, ki ga bomo morali ustaviti," je za ESPN povedal vratar madridskega Atletica in dodal: "Čeprav se ne bojimo niti enega angleškega posameznika, pa je dejstvo, da Otočani premorejo izjemno mero kvalitete v napadu. To je njihov najboljši del ekipe, vsaj v tem trenutku.

ZBRANOST KOT KLJUČ DO USPEHA
Nekdanji vratar Olimpije in Benfice kljub izbranim besedam o Rooneyju in Angliji verjame, da Slovenija lahko pride na svoj račun na torkovi tekmi v Stožicah: "Ta tekma je za nas izjemno pomembna, čeprav gre šele za tretjo tekmo v kvalifikacijah. V Litvi nam je spodletelo, zato je po obračunu s Slovaško za nas zdaj ključno, da premagamo Anglijo in obdržimo upanje po nastopu v Rusiji. Kako premagati Anglijo? Morali jo bomo spraviti pod pritisk in se že uvodoma spustiti v hudo bitko z Otočani. Moramo poskrbeti, da se bodo na igrišču počutili neugodno, zato ne gre pričakovati čudovite tekme. Anglija je zahteven nasprotnik, na nas bo velik pritisk. Toda potrebujemo rezultat, zato bo ključna zbranost."