Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.10.2016 17:47:13
Deli članek:

Kako je Totti skoraj zapustil Romo?

Reuters

Francesco Totti je pred 14 dnevi dopolnil 40 let, celotno svojo kariero pa je preživel pri Romi, zato v večnem mestu uživa kultni status. No, enkrat pa se je vendarle znašel na točki, ko je resno razmišljal o odhodu.

Več kot 600 nastopov in 250 zadetkov je zavidanja vredna kariera, legendo Rome v tem pogledu ne bo mogoče preseči. Njegova predanost in ljubezen do Rome sta brezmejna, zato je danes - ko pri štiridesetih še vedno z enako vnemo priteče na stadion Olimpico - lažje razumeti, da je od svojega trinajstega leta starosti (od leta 1989) član Rome. V članski zasedbi je debitiral tri leta pozneje, leta 1992 ga je v ogenj potisnil takratni trener Vujadin Boškov.

Ko je bil trener sinov volkulje Fabio Capello (med letoma 1999 in 2004), Totti v Rimu ni bil srečen. To danes odkrito priznava in pravi, da so bili takrat odnosi slabi. "Nekatere stvari niso šle v pravo smer. Imel sem določene zahteve, videti pa je bilo tako, kot da me v klubu ignorirajo. Na drugi strani me je vodstvo Reala na vsak način želelo v svojih vrstah. To je pravzaprav edini klub na svetu, ki bi ga lahko - z žalostjo v srcu - zamenjal z Romo," so besede Italijana.

Tako imenovani princ Rima še razkriva, da je bil takrat zelo blizu odhodu, vseeno pa misli, da je bil ostanek v večnem mestu na koncu vendarle prava odločitev.

"Resno sem razmišljal, kaj naj storim. Na srečo so mi družina in prijatelji pomagali, da dojamem nekatere stvari. Zdaj mi je jasno, da je bilo tako najbolje. Ali bi prav zares odšel? Zdaj lahko rečem, da ne bi, vendar takrat sem bil kar odločen, da želim v Madrid. In treba je vedeti, da to ne bi bil odhod v neko običajno ekipo, ampak v najboljšo na svetu," še dodaja Totti.