Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2016 11:01:34
Deli članek:

Slovaški kapetan okreva po operaciji

Reuters

V okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji se bosta v soboto v Stožicah pomerili reprezentanci Slovenije in Slovaške.

Gostje v Slovenijo prihajajo brez kapetana Martina Škrtela, ki je kaznovan, saj je bil izključen ob uvodnem porazu Slovakov z Angleži.

Vendar pa verjetno ne bi igral tudi če bi imel pravico nastopa. Na četrtkovi tekmi lige Europa med njegovim Fenerbahčejem in Feyenoordom, ki so ga Turki dobili z 1:0, se je namreč poškodoval.

V enem izmed dvobojev je utrpel zlom nosne kosti. Takoj mu je na pomoč prihitela zdravniška služba in 31-letni branilec je srečanje odigral do konca. Še več, v nedeljo je z zaščitno masko na obrazu odigral še prvenstveno srečanje z Osmanlisporjem (1:1).

Po slednjem pa je odšel na operacijo, s katero so mu oskrbeli dvojni zlom nosne kosti. Škrtel je svojim sledilcem na instagramu ob fotografiji, na kateri leži v bolniški postelji, sporočil: "Operacija je uspela, a mislim, da ne bom lepši kot Brad Pitt, toda zdaj vsaj lahko diham," se je pošalil slovaški kapetan, ki upa, da bo nared za naslednjo tekmo. Ta je na sporedu 11. oktobra, ko bodo Slovaki odigrali kvalifikacijski dvoboj s Škoti.

Ob tem se je še zahvalil bolnišnično osebje in še posebej eno od medicinski sester: "Čeprav je navijačica Galatasaraya, je odlično skrbela zame."

Instagram