Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2016 11:35:38
Deli članek:

Poljaki razkrili: Katanec za oktobrski tekmi vpoklical tudi bivšega kapetana Olimpije

Nikola Miljković

Koga vse bo Srečko Katanec vpoklical za oktobrski tekmi s Slovaško in Anglijo?

Res je, da smo šele sredi septembra, toda čas hitro teče in kaj kmalu bomo spet govorili o reprezentančnem nogometu. Slovensko izbrano vrsto v mesecu oktobra čaka peklenski spored, saj se bo najprej pomerila s Slovaško, potem še z Anglijo. Obe tekmi bosta odigrani v Ljubljani, in to v razmaku nekaj dni. Če bi Slovenija v Stožicah obakrat ostala praznih rok, bi si občutno zagrenila življenje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, že tako ali tako je v uvodnem krogu na gostovanju pri povprečni Litvi zgolj remizirala.

Selektor Srečko Katanec naj bi seznam nogometašev, na katere bo računal, objavil 29. septembra, toda številni klubi so že prejeli obvestila o tem, kdo se bo moral zglasiti na zboru slovenske reprezentance. Eden takšnih je očitno tudi Boban Jović. Vsaj tako trdijo na Poljskem, kjer pravijo, da se je nekdanji kapetan Olimpije znašel na uvodnem Katančevem seznamu za tekmi s Slovaško in Anglijo.

Jović je trenutno član Wisle, prav pri klubu iz Krakova so potrdili, da je bočni branilec zares prejel Katančevo vabilo v slovensko reprezentanco. To se sicer ni zgodilo prvič, 25-letnik je namreč doslej že odigral dve tekmi v dresu z državnim grbom, in sicer je letos zaigral proti Turčiji in Švedski.

NZS