Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2016 08:42:57
Deli članek:

Vrag je dokončno odnesel šalo: Milan Mandarić rubi nogometni klub iz Kopra!

Nikola Miljković

Želeli so vojno, dobili so jo! Milan Mandarić je z vsemi topovi udaril po Kopru, ki mu dolguje več kot milijon evrov.

Potem ko je sodišče v Ljubljani zavrnili odločitev sodišča iz Kopra o sprejetju poenotene prisilne poravnave za FC Koper, se je Milan Mandarić odločil za odkrito vojno napoved klubu s stadiona Bonifika. Kot poroča RTV Slovenija, je prvi mož Olimpije na sodišču dosegel izvršbo, kar pomeni, da bodo odgovorni z bančnih računov koprskega prvoligaša zarubili sredstva v višini dolga do Mandarića. Ta znaša dober milijon evrov.

"S klubskih računov - FC Koper ima račun v Kopru in v tujini, pri Zadružni Kraški banki v Trstu - bo sodišče zarubilo sredstva do višine Mandaričeve terjatve. Mandarič, nekdanji predsednik Nogometnega kluba Koper in aktualni predsednik Olimpije, je izvršbo lahko izpeljal, ker zaradi razveljavljenega sklepa FC formalno ni več v postopku poenostavljene prisilne poravnave," poroča RTV Slovenija.

Spomnimo, s poenoteno prisilno poravnavo naj bi v Kopru želeli izigrati Mandarića, saj se je na seznamu upnikov čez noč znašlo tudi podjetje z Marshallovih otokov. Ker je dolg do slednjega dovolj velik, bi Mandarić v primeru, da bi poenotena prisilna poravnava uspela, namesto milijona evrov dobil zgolj drobiž.