Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.09.2016 21:19:46
Deli članek:

V slovenski skupini: Anglija do zmage v 95. minuti, svinjarija Škrtela (video)

vszi

Slovaška je izgubila z Anglijo in pred tekmo s Slovenijo ostala še brez pomembnega člena svoje ekipe.

Anglija je že na prvi tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 upravičila vlogo favorita za zmago v skupini, v kateri je tudi Slovenija. Četa novega selektorja Sam Allardyce je gostovala na Slovaškem, kjer se je pomerila z eno od udeleženk Eura 2016. Tekma je bila precej izenačena, njen zaključek pa dramatičen. Otočani so si namreč zmago priigrali šele v 95. minuti, ko je v polno meril Adam Lallana, ki je Angliji zagotovil prvi paket vseh treh točk.

Ob tem ni nepomembno, da so domači več kot pol ure odigrali brez enega svojih najboljših posameznikov. V 57. minuti je moral namreč predčasno pod prho Martin Škrtel, ki si je privoščil na prvi pogled neumnost, ob pogledu posnetka pa dejansko pravo svinjarijo. Nekdanji član Liverpoola, ki je prestopil v Turčijo k Fenerbahčeju, je namreč povsem brez potrebe grdo pohodil gostujočega napadalca Harryja Kanea. Na njegovo nesrečo je sodnik to videl in ga kaznoval z rdečim kartonom.

Zgoraj zapisano sicer pomeni, da bo Škrtel izpustil vsaj naslednjo tekmo svoje reprezentance, torej bo manjkal na gostovanju pri Sloveniji.