oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 01.09.2016 16:50:42

Miranda je začasni brazilski kapetan

Branilec milanskega Interja Miranda, soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića, je začasni kapetan brazilske nogometne reprezentance in bo ekipo vodil ta teden v kvalifikacijah za naslednje SP. Selektor Tite je dejal, da bo mogoče na naslednjih tekmah kapetanski trak, ki ga je sam prostovoljno predal Neymar, nosil kdo drug.

Neymar je vodil Brazilijo do zgodovinskega prvega olimpijskega zlata prejšnji mesec v Riu de Janeiru in po zadeti odločilni enajstmetrovki v finalu OI proti Nemčiji dejal, da ne bo več kapetan Brazilije.


Enaintridesetletni Miranda je v Interju pomočnik kapetana Maura Icardija, občasnega argentinskega reprezentanta. Tite, ki je na selektorskem mestu po neuspešnem nastopu na letošnjem južnoameriškem prvenstvu zamenjal Carlosa Dungo, je dejal, da ima Brazilija veliko možnosti za kapetana, čutil pa je, da Mirando soigralci spoštujejo.

"Miranda je prava osebnost za kapetana, kot tudi še nekaj igralcev. Mogoče je, da bo na naslednjih tekmah kapetanski trak nosil kdo drug," je dejal Tite in v startno enajsterico na tekmi z Ekvadorjem v Quitu v noči na petek po slovenskem času postavil Alissona, Daniela Alvesa, Mirando, Marquinhosa, Marcela, Casemira, Paulinha, Renata Augusta, Wiliana, Gabriela Jesusa in Neymarja. Brazilija bo nato drugo kvalifikacijsko tekmo igrala s Kolumbijo 6. septembra v Manausu.

Značke: miranda, brazilija, tite

Članki iz rubrike