Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2016 12:27:43
Deli članek:

Koliko so zapravili Angleži? Zavrtelo se vam bo!

google

Angleški nogometni prvoligaši znova niso varčevali. Niti po naključju.

Člani premier lige so zadnji dan prestopnega roka za okrepitve porabili rekordnih 182 milijonov evrov in s tem povečali rekordni skupni znesek v prestopnem roku na 1,37 milijarde evrov.

Trinajst klubov je letos zrušilo lastne rekorde pri prestopih, eden od razlogov je ta, da je 20 prvoligašev zaslužilo rekordnih skoraj šest milijard evrov od prodaje televizijskih pravic za to sezono. "Kot je bil primer že v prejšnjih letih, je povečanje prihodkov od televizijskih pravic glavni vzvod potrošniške moči v prestopnem roku," je dejal Dan Jones, eden partnerjev v revizijski hiši Deloitte.

Rekordni prestop so s 105 milijoni evrov izpeljali pri Manchester Unitedu, ki so za to vsoto kupili Juventusovega vezista Paula Pogbaja. Naslednji v vrsti je bil Manchester City, ki je Evertonu za Johna Stonesa odštel 56 milijonov evrov in Schalkeju za Leroya Saneja 43,5 milijona. Sledi Arsenal, ki je za Shkodrana Mustafija in Granita Xhako Valencii oziroma Borussii Mönchengladbach skupaj plačal 82 milijonov evrov. Chelsea je plačal 40 milijonov evrov PSG-ju za Davida Luiza in 39 milijonov Marseillu za Michyja Batshuayija. Liverpool je Southamptonu plačal 40 milijonov evrov za Sadia Maneja, Tottenham je iz Newcastla kupil Mousso Sissokoja za 35 milijonov, za enako vsoto je k Chelseaju prišel N'Golo Kante iz Leicestra.