Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.09.2016 07:28:51
Deli članek:

Schweinijevo slovo: Solze tekle v potokih (video)

Nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger se je dokončno poslovil od reprezentančnega dresa, slovo pa je bilo nabito s čustvi.

Tik pred začetkom prijateljskega obračuna med Nemčijo in Finsko (2:0) je posebna čast doletela dolgoletnega nemškega reprezentanta Bastiana Schweinsteigerja. Za slednjega je bila to zadnja tekma v nemškem dresu, vodstvo in dokaj polne tribune pa so se mu zahvalile s spominkom in minuto dolgim aplavzom. Tako, ko se za nogometaša, ki je na 121 tekmah oblekel reprezentančni dres, tudi spodobi.

Ob stoječih ovacijah so zdaj že nekdanjega priljubljenega reprezentanta premagala čustva, solze so tekle v potokih. "Nisem pričakoval takšnih čustev. Hvala vsem, ki ste prišli, in še se bomo videli," je Schweini s tresočim glasom dejal množici navijačev.

Schweini je sicer začel v prvi enajsterici, v 68. minuti pa je svoje mesto na zelenici prepustil mlademu Julianu Weiglu. Gledalci so ga ob odhodu z zelenice še zadnjič pospremili s stoječimi ovacijami, sledil je pozdrav s soigralci in osebjem, ki so sedeli na klopi.