Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
15.07.2016 14:58:25
Deli članek:

Deček, ki je tolažil Francoza, bo temu primerno nagrajen (video)

Po koncu finala evropskega prvenstva je največji junak svetovnega spleta postal deček, ki je imel na sebi portugalski dres in tolažil razočaranega francoskega navijača. Zdaj bo za to potezo lepo nagrajen.

Le kdo ni spoznal fantiča, ki je tik po koncu finala evropskega prvenstva poskrbel za eno najlepših potez spektakla v Franciji. Videoposnetek, na katerem je oblečen v portugalski dres tolažil gospodiča, ki je jokal zaradi poraza trikolorov, je hitro obkrožil svet, kmalu pa je postala znana tudi njegova identiteta.

V resnici je šlo za fanta iz Pariza in ne za nadebudneža, ki bi pripotoval iz Portugalske. Ime mu je Matisse, star je deset let in ne zna govoriti portugalsko. A povezavo s Portugalsko vseeno ima, od tam namreč prihaja njegova mama. Oče je Francoz in ker so vsi drugi navijali za galske peteline, se je - morda iz solidarnosti do mame - odločil, da bo sam oblekel portugalski dres.

Zaradi te ganljive poteze pa so se pri portugalski turistični agenciji odločili, da mu bodo plačali nepozabno potovanje po Portugalski, saj bo tako lahko bolje spoznal domovino svoje mame. "Vsem je pokazal posebnost, srčnost in tolerantnost Portugalcev," so zapisali pri agenciji.

Nepozabno potovanje po Portugalski so ponudili tudi razočaranemu gospodiču v francoskem dresu, katerega identiteta pa še ni znana.