Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.07.2016 15:58:56
Deli članek:

Konec dvomov glede starosti Sanchesa

Ono od odkritij letošnjega evropskega prvenstva je precej prahu dvigoval s svojo starostjo.


Portugalec Renato Sanches je na evropskem prvenstvu dokazal, da gre za resnično talentiranega mladeniča. 18-letni nogometaš ima celo priložnost, da bo postal najmlajši igralec, ki bo zaigral v finalu evropskega prvenstva, že zdaj pa se lahko pohvali z nazivom najmlajšega udeleženca polfinala in najmlajšega igralca tekme. To mu je uspelo v četrtfinalu, ko je Portugalska s pomočjo njegovega zadetka premagala Poljsko.

Da premore veliko talenta, je dokazal že v minuli sezoni v portugalski ligi, kjer je igral za Benfico, z dobrimi igrami pa si je prislužil tudi selitev k münchenskemu velikanu Bayernu. Toda ker zlobni jeziki nikoli ne počivajo, so se našle osebe, ki so mladega nogometaša obtožile, da je v resnici precej starejši, kot pa trdi, da je.

Takšni namigi naj bi prišli iz vrst Sportinga, torej največjega tekmeca Benfice, za katero je nazadnje igral. Vse skupaj je prišlo celo tako daleč, da se je moral mladi vzhajajoči zvezdnik zagovarjati pred novinarji, portugalski medij Diario de Noticias pa je zdaj prišel do njegovega rojstnega lista.

Ta je potrdil, je bil Renato Sanches rojen 18. avgusta 1997, kar pomeni, da je resnično star 18 let. Potrdilo je sicer prišlo iz bolnišnice Hospital de Amadora-Sintra, kjer je bil Portugalec tudi rojen.